Δίκη Καλλίτση – Χριστοπούλου: Πήγαν να ληστέψουν κομμωτή και βρέθηκαν μπροστά σε κομάντο

Δίκη Καλλίτση – Χριστοπούλου: Πήγαν να ληστέψουν κομμωτή και βρέθηκαν μπροστά σε κομάντο

Ο συνήγορος υπεράσπισης έβγαλε ψεύτικο όπλο μέσα στην αίθουσα

Οι δραματικές στιγμές που έζησαν στο γκαράζ του σπιτιού τους ο κομμωτής των celebrities Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγος του, booker μοντέλων, Έλενα Χριστοπούλου αναβίωσαν
μέσα από τις μαρτυρίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Στο εδώλιο οι κατηγορούμενοι για την αιματηρή επίθεση σε βάρος τους, πριν από περίπου τρία χρόνια, στο σπίτι τους στο Λυκαβηττό με το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι συναισθηματικά φορτισμένο να μιλά για τη δραματική εμπειρία που έζησε τον Ιανουάριο του 2016 όταν τους πυροβόλησαν με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό, στο στήθος και τα πόδια του Πάνου Καλλίτση.

Η Έλενα Χριστοπούλου ξέσπασε σε κλάματα όταν την ώρα που περιέγραφε πως οι πυροβολισμοί άρχισαν να πέφτουν μέσα στο γκαράζ δίπλα στο κεφάλι της ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο σηκώνοντας το ψηλά.

Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;
Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα τζάμπο
Έλενα Χριστοπούλου:Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως...
Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη .
Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας ...
Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε.

Η κ. Χριστοπούλου μίλησε για τη στιγμή που οι κατηγορούμενοι εισέβαλλαν όπλοφορώντας στο γκαράζ τους και περιέγραψε πως ο πρώην σύζυγος της, τον οποίο αποκαλούσε κ. Καλλίτση, αν και τραυματισμένος αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει ενώ κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε.

«Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει... Πάλεψε πολύ γενναία» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας ενώ ο εισαγγελέας παρατήρησε λιγο αργότερα: «Ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε...Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν ένα κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο».

Όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους πήρε το λόγο ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση. «Αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα; Γιατί δεν ήθελα...» είπε.

Έλενα Χριστοπούλου: Επειδή είχαμε και τύχη μέσα στην ατυχία μας. Το κάνατε στον Πανό...
Κατηγορούμενος: Στα πόδια...
Έλενα Χριστοπούλου: Και στην καρδιά.

Όταν δε ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε: « Αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνετε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση».

Για αυτό το θαύμα μίλησε και ο γιατρός που χειρούργησε τον Πάνο Καλλίτση όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

«Είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς» κατέθεσε ο γιατρός.

Σε αυτό το τραύμα αναφέρθηκε και ο Πάνος Καλλίτσης ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στο δικαστήριο το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του. «Έχω φάει τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου... Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά» περιέγραψε ο γνωστός κομμωτής με την πρόεδρο να σχολιάζει : «από θαύμα σωθήκατε».

Ο μάρτυρας αν και τόνισε πως ουδέποτε οι κατηγορουμενοι τους είπαν το λόγο που τους επιτέθηκαν θεωρεί πως ήθελαν να τους ληστέψουν καθώς επέστρεφαν από το κομμωτήριο έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Επίσης, επεσήμανε πως οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους μονωτικές ταινίες αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της ομηρίας.

Σε όλη τη διάρκεια της κατάθεσης του Πάνου Καλλίτση η Έλενα Χριστοπούλου ήταν δακρυσμένη ενώ με την ολοκληρωση της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά χωρίς να ανταλλάξει ούτε μια λέξη.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 22 Φεβρουαρίου 2019.