4,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον «Ευαγγελισμό»

4,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον «Ευαγγελισμό»

Το κόστος αφορά την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, βρέθηκε σήμερα σε εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» όπου και ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση του νοσοκομείου με 4,7 εκατ. ευρώ για την αγορά σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής.

Κατά τον χαιρετισμό της η κα. Δούρου στάθηκε στη στήριξη της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής, σημειώνοντας: «Η στήριξη της δημόσιας υγείας από την Περιφέρεια Αττικής είναι μια εμβληματική απόφαση. Βρίσκεται στον πυρήνα της κοινωνικής της πολιτικής και σηματοδοτεί την ανάγκη περαιτέρω μεταρρύθμισης του νομοθετικού πλαισίου».

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι από την Περιφέρεια Αττικής θα δοθεί ποσό 40,6 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια σύγχρονου μηχανολογικού εξοπλισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα του Υπουργείου Υγείας, και για τα 31 νοσοκομεία, όλων των ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα για το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», το κόστος ανέρχεται σε 4,7 εκατ.ευρώ.

Καταλήγοντας η κα. Δούρου, μίλησε για τον κοινωνικό ρόλο που οφείλει να παίζει η σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ τόνισε ότι «δεν υποκαθιστούμε την Κυβέρνηση ή το Υπουργείο».