Το ΚΕΕΛΠΝΟ απέκτησε τρεις κινητές μονάδες από δωρεά

Το ΚΕΕΛΠΝΟ απέκτησε τρεις κινητές μονάδες από δωρεά

«Είναι η πρώτη φορά που Μη Κυβερνητική Οργάνωση δωρίζει εξοπλισμό, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 259.000 ευρώ, στο κράτος»

Στη δωρεά τριών κινητών υγειονομικών μονάδων προς το ΚΕΕΛΠΝΟ προχώρησαν οι «Γιατροί του Κόσμου». «Η δωρεά αποτελεί συνέχεια και κομμάτι των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλλουν οι "Γιατροί του Κόσμου", για να έχουν όλοι ανεξαιρέτως οι άνθρωποι πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Χολαργού-Παπάγου και πρόεδρος της ΜΚΟ, Νικήτας Κανάκης.

Και πρόσθεσε: «Μέσα από μια σειρά προγραμμάτων προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια να ανταποκριθούμε στις ιατρικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, αλλά και να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουν όλα τα εφόδια για να χρησιμοποιούν τις ιατρικές υπηρεσίες χωρίς τη δική μας αρωγή. Πιστεύοντας στη σημασία του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και της καθολικής προσφοράς σε αυτό, οι Γιατροί του Κόσμου επιθυμούν να συμβάλουν με τις δικές τους δυνάμεις».

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση «είναι η πρώτη φορά που Μη Κυβερνητική Οργάνωση δωρίζει εξοπλισμό, η αξία του οποίου ανέρχεται στα 259.000 ευρώ, στο κράτος. Οι "Γιατροί του Κόσμου", έχοντας συμβάλει δραστικά στην ανακούφιση των προσφύγων, ήδη από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, παραδίδουν τις μονάδες αυτές στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων με την προσδοκία ότι θα συνεχιστεί το έργο της οργάνωσης αφού ο σχεδιασμός προβλέπει ότι τα τρία οχήματα θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικές δράσεις για την ενδυνάμωση της επιδημιολογικής επιτήρησης».