Βυθισμένη στο πένθος η Καλαμάτα – Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Βυθισμένη στο πένθος η Καλαμάτα – Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το ευτύχημα ήταν, ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη

Βαρύ πένθος έχει πέσει στην Καλαμάτα μετά την χθεσινοβραδινή τραγωδία σε ταβέρνα της πόλης, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενες γυναίκες, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην κουζίνα από διαρροή υγραερίου.

Όπως μετέδωσε στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων ο τ/σ Alpha, στην ταβέρνα εκείνη την ώρα βρισκόταν πέντε παρέες. Η σύζυγος του ιδιοκτήτη επιχείρησε να αλλάξει στην κουζίνα την φιάλη υγραερίου των 20 λίτρων, ενώ οι εστίες ήταν αναμμένες. Προφανώς κατά την σύνδεση της φιάλης υπήρξε διαρροή, με αποτέλεσμα μέσα σε δευτερόλεπτα να προκληθεί μία κόλαση φωτιάς.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλέστηκε ο τ/σ Alpha, οι φλόγες έφθασαν σε ύψος τα 6 μέτρα. Ο εξαερισμός του καταστήματος, ο οποίος είχε αλλαχθεί πρόσφατα, τράβηξε την φλόγα στο πάνω μέρος του καταστήματος και ίσως αυτό να ήταν και σωτήριο για όσους βρισκόταν στη σάλα της ταβέρνας εκείνη την ώρα, όχι όμως και για τις τρεις άτυχες γυναίκες, δύο εργαζόμενες και τη σύζυγο του ιδιοκτήτη, οι οποίες εγκλωβίστηκαν στην κουζίνα, βρίσκοντας τραγικό θάνατο.

Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο, επιχείρησαν με μία βαριοπούλα να ανοίξουν τρύπα στον εξωτερικό τοίχο της κουζίνας, για να γίνει εκτόνωση των αερίων και του καπνού που υπήρχε στον χώρο, ωστόσο για τις τρεις εγκλωβισμένες γυναίκες ήταν ήδη αργά. Το ευτύχημα σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, ήταν ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, καθώς στο σημείο υπήρχαν κι άλλες φιάλες υγραερίου, αφού σε αυτή την περίπτωση όπως είπε χαρακτηριστικά «θα είχε “σηκωθεί” στον αέρα όλο το κτίριο» και ο αριθμός των θυμάτων θα ήταν μεγαλύτερος.