Στο μικροσκόπιο Εισαγγελικής έρευνας τα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Στο μικροσκόπιο Εισαγγελικής έρευνας τα πλαστά πτυχία του πρώην διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας

Αίτημα για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα

Τα πλαστά πτυχία που φέρεται να είχε ο πρώην διοικητής του Γενικού Κρατικού Νίκαιας μπαίνουν στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με παραγγελία της προς την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά ζήτησε τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Οι τίτλοι σπουδών του πρώην διοικητή εδώ και μήνες βρέθηκαν στο επίκεντρο έρευνας του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με το πόρισμα των Επιθεωρητών ο πρώην διοικητής βρέθηκε στο «τιμόνι» του δημόσιου νοσοκομείου με τέσσερα πλαστά πτυχία.

Όπως αναφέρεται στο επίμαχο πόρισμα ο πρώην διοικητής καταγραφόταν στο σύστημα απογραφής του Δημοσίου ως κάτοχος υπηρεσιακώς επιβεβαιωμένου, αναγνωρισμένου και συναφούς με το αντικείμενο του κλάδου του διδακτορικού τίτλου στην Οργάνωση και Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τον έλεγχο αποδείχθηκε ότι δεν ήταν κάτοχος του διπλώματος, όπως επίσης και των άλλων τίτλων που εμφανίζονταν στο σύστημα απογραφής και συγκεκριμένα: 1) Μεταπτυχιακό δίπλωμα Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, 2) πτυχίο Μαθηματικών από το Τμήμα Μαθηματικών της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ και 3) πτυχίο Φιλοσοφίας από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Το πόρισμα, όπως προβλέπει ο νόμος, διαβιβάζεται στον εισαγγελέα εφετών και από εκεί στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών για την περαιτέρω έρευνα.

Πάντως, ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου διαψεύδει τις καταγγελίες για προσωπική εμπλοκή του στην υπόθεση των πλαστών πτυχίων και πλαστογραφίας υποστηρίζοντας ότι αποχώρησε από τη θέση του λόγω συνταξιοδότησης. Μάλιστα, φέρεται να δηλώνει πως έχει πτυχία τα οποία δικαιολογούν την εξέλιξη του. Αναφερόμενος δε στους τίτλους σπουδές που βρίσκονται υπό έλεγχο εμφανίζεται να λέει χαρακτηριστικά: «Ούτε τους έχω τους τέσσερις τίτλους σπουδών, ούτε τους έχω δηλώσει ο ίδιος».