Μετά τον αμφιλεγόμενο Phylax, έρχεται ο δίχρωμος Θουκυδίδης στην Αλίμου

Μετά τον αμφιλεγόμενο Phylax, έρχεται ο δίχρωμος Θουκυδίδης στην Αλίμου

Η μακέτα για το νέο έργο τέχνης που θα κοσμεί το κεντρικό σταυροδρόμι του «θουκιδίδειου δήμου»

Μπορεί ο Phylax στο Παλαιό Φάληρο να πέρασε μια οδύσσεια και τελικά να κατέληξε σε μια αποθήκη, όμως ο δήμος Αλίμου ελπίζει ότι ο πολύχρωμος Θουκυδίδης δεν θα έχει την ίδια τύχη.

Ένα νέο γλυπτό έρχεται να τοποθετηθεί στην Λεωφόρο Αλίμου, στη συμβολή με την Ποσειδώνος: πρόκειται για ένα γλυπτό 8 μέτρων που θα απεικονίζει τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό, ο οποίος αποτελεί και το έμβλημα του δήμου των νοτίων προαστίων των Αθηνών.

Το έργο έχει φιλοτεχνήσει ο Αλιμιώτης καλλιτέχνης, Χρήστος Αντωνόπουλος.

Όπως δείχνει η μακέτα που δημοσίευσε η ιστοσελίδα alimosonline, το 8μετρο γλυπτό θα τοποθετηθεί στη συμβολή των δύο λεωφόρων και θα απεικονίζει τον Θουκυδίδη σε μπλε και κόκκινο χρώμα.

Ο κ. Αντωναρόπουλος έχει φιλοτεχνήσει και την «Αφροδίτη» που «υποδέχεται» τους πολίτες στην είσοδο του Δημαρχείου Αλίμου. Επίσης, θα δημιουργήσει για τον Δήμο Κατερίνης ένα γλυπτό που θα απεικονίζει τον Δία.

Η… εμπειρία του έργου Phylax, στο Παλαιό Φάληρο, πάντως δεν είναι και η καλύτερη αφού το κόκκινο γλυπτό δέχτηκε ακόμη και βανδαλισμούς καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έκαναν λόγο για προσβολή των χριστιανικών ηθών, στοιχεία σατανισμού και μαύρης μαγείας.

Το άγαλμα βρίσκεται τώρα φυλαγμένο σε αποθήκη και είναι άγνωστο αν θα ξανατοποθετηθεί στο σημείο που ήταν ή κάπου αλλού.