Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Στοιχεία για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου «S», το 2003 , για την οποία είναι προσωρινά κρατούμενοι ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, αντάλλαξαν στην Χάγη οι αρμόδιοι ανακριτές Διαφθοράς με συναδέλφους τους από τέσσερις χώρες, την ώρα που η σύζυγος πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Σταυρούλα Κουράκου, καταθέτει την πρώτη αίτηση για την αποφυλάκισή της.

Σχεδόν τρεις μήνες μετά την προφυλάκισή της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ποσού 2,6 εκ. ελβετικών φράγκων, προερχόμενα, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού, η κ. Κουράκου, με αίτησή της, στους ανακριτές Διαφθοράς ζητεί να ανακαλέσουν ουσιαστικά την προηγούμενη απόφασή τους και να διατάξουν την αποφυλάκισή της.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός τους οδηγήθηκαν με κλούβα της Αστυνομίας, φορώντας με χειροπέδες, στη φυλακή, μετά τις μαραθώνιες απολογίες στις οποίες και οι δύο αρνήθηκαν τη σε βάρος τους κατηγορία.

Οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου που χειρίζονται τις δικογραφίες των εξοπλιστικών με βασικό πρωταγωνιστή το Γιάννο Παπαντωνίου, είχαν συνάντηση, πριν από λίγες ημέρες, στη Χάγη με συναδέλφους τους από 4 ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήματα για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.Πρόκειται για τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Κύπρο.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές στην επίμαχη συνάντηση έγινε ανταλλαγή πληροφοριών, ενώ, όπως έγινε γνωστό, τα στοιχεία της ελληνικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση αυτή έδωσαν το «έναυσμα» να ξεκινήσει έρευνα σε ακόμη μία από τις τέσσερις αυτές χώρες, με ελεγχόμενο άλλο, αλλοδαπό πρόσωπο.

Το αίτημα της κ. Κουράκου εκκρεμεί να εξεταστεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα ο οποίος θα υποβάλει σύντομα στην ανακρίτρια την πρόταση του.

Παρακαλούμε περιμένετε ...