Η απολογία του 19χρονου για το βιασμό στη Ρόδο – Το χρονικό και οι καταθέσεις

Η απολογία του 19χρονου για το βιασμό στη Ρόδο – Το χρονικό και οι καταθέσεις

Τι κατέθεσε στην ανακρίτρια ο κατηγορούμενος για τον φόνο της Τοπαλούδη και για τον βιασμό νεαρής με αναπηρία

Κάτω από ισχυρή αστυνομική δύναμη προσήχθη το πρωί της Δευτέρας και απολογήθηκε, αρνούμενος την οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού της 19χρονης ΑμΕΑ, ο 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, χωρίς όμως να καταφέρει να πείσει εισαγγελέα και ανακρίτρια οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο, για δεύτερη φορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε πως το μόνο που έκανε την ημέρα εκείνη, ήταν να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του, τον 23χρονο Ρομά και την κοπέλα μέχρι το Ενυδρείο όπου και τους άφησε εκεί, για λίγο. Όταν επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα όπως του είχαν ζητήσει, η κοπέλα είχε φύγει με τα πόδια σπίτι της, όπως φέρεται να του είπε ο συγκατηγορούμενος του.

Ο αλλοδαπός μεταφέρθηκε στη Ρόδο το Σάββατο 26 Ιανουαρίου από τις φυλακές των Γρεβενών, όπου κρατείται καθώς στις αρχές Δεκεμβρίου 2018 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη, μαζί με τον 22χρονο Ροδίτη.

Η μεταφορά του έγινε προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση βιασμού της 19χρονης κοπέλας ΑμΕΑ στην οποία φέρεται να εμπλέκεται μαζί με τον 23χρονο Ρομά, γράφει η rodiaki.gr.

Έτσι από νωρίς το Δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου μετατράπηκε σε «αστακό» με αστυνομικούς να βρίσκονται εντός και εκτός του κτηρίου αλλά και περιμετρικά αυτού.

Περίπου στις 10 το πρωί, ο 19χρονος συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του πέρασε την πόρτα της ανακρίτριας Ρόδου, όπου και απολογήθηκε για περισσότερο από μία ώρα.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, επεσήμανε μεταξύ άλλων την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρισκόταν μετά το περιστατικό της δολοφονίας της 20χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Ο ίδιος φέρεται να είπε πως, πράγματι πήγε πίσω από τον Ευαγγελισμό και συνομίλησε με την παρέα, την οποία είχε γνωρίσει από τον 22χρονο Ροδίτη. Μάλιστα, διευκρίνισε πως εκείνον αναζητούσε (τον 22χρονο Ροδίτη) προκειμένου να μιλήσει μαζί του και να τον πείσει να πάνε στην αστυνομία για την υπόθεση της φοιτήτριας.

Ο ίδιος φέρεται να είπε πως δεν τον βρήκε και πως εκεί στην παρέα ήταν ο 23χρονος Ρομά με την 19χρονη κοπέλα, οι οποίοι φλέρταραν μεταξύ τους. Καθώς δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση αποφάσισε να φύγει και τότε ο 23χρονος με την κοπέλα τον ρώτησαν αν τον πειράζει να τους πάρει μαζί του για βόλτα.

Ο 19χρονος αλλοδαπός τους είπε πως δεν είχε πρόβλημα, το ζευγάρι επιβιβάστηκε και κάθισε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και καθώς συνέχιζαν να φλερτάρουν τους άφησε στο Ενυδρείο, ενώ ο 23χρονος του ζήτησε να περάσει να τους πάρει σε είκοσι λεπτά.

Ο 19χρονος αλλοδαπός είπε πως μετά από περίπου μισή ώρα πήγε και πάλι στο Ενυδρείο, όπου εκεί βρήκε μόνο τον 23χρονο. Ο τελευταίος του είπε πως η κοπέλα είχε πάει με τα πόδια σπίτι της. Τον 23χρονο τον μετέφερε – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες όπως είπε- πίσω στον Ευαγγελισμό, τον άφησε και έφυγε.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 19χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και για αυτή την υπόθεση.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης

Με δηλώσεις τους  στη «Ροδιακή» οι συνήγοροι υπεράσπισης Στέλιος Κιουρτζής και  Έλλη Σταυριανάκη ανέφεραν τα εξής:
«Ο εντολέας μας αρνήθηκε τις αποδιδόμενες εις βάρος του κατηγορίες. Παραθέσαμε όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν το νόμω και ουσία αβάσιμο των εναντίον του κατηγοριών επισημαίνοντας την πληθώρα των αντιφάσεων εις τις οποίες υπέπεσε η φερόμενη ως παθούσα».

Στο μεταξύ, το δρόμο για τις φυλακές πήρε και ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος επίσης έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση αυτή

Όπως είναι γνωστό, ο 23χρονος σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος φέρεται να αποδέχτηκε ότι υπήρξε ερωτική επαφή με την κοπέλα και να περιέγραψε στην ανακρίτρια τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018 στην περιοχή του Ενυδρείου μεταξύ του ιδίου, του 19χρονου αλλοδαπού και της κοπέλας, τονίζοντας ωστόσο πως για όλα υπήρχε η συναίνεση της. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να είπε στην ανακρίτρια πως μετά την ολοκλήρωση των όσων έκαναν οι τρεις τους, η κοπέλα τους χαιρέτισε και έφυγε με τα πόδια για το σπίτι της.

Ο 23χρονος, βάση των ίδιων πληροφοριών αρνήθηκε τα όσα φέρεται να είπε και να υπέγραψε εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς, καθώς όπως είπε τον χτύπησαν και δέχτηκε πιέσεις για να το κάνει αυτό. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και ζήτησε να εξεταστεί από την ιατροδικαστική υπηρεσία.

Όπως είναι γνωστό, όλα ξεκίνησαν όταν με αφορμή τα όσα ακούγονταν και για άλλες περιπτώσεις βιασμού νεαρών κοριτσιών στο νησί μας, στις 10 Ιανουαρίου 2019 ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τα διερευνήσουν. Πράγματι στο πλαίσιο των ερευνών αυτών άρχισαν να συλλέγονται στοιχεία για την υπόθεση τα οποία και «οδήγησαν» τους αστυνομικούς στη  19χρονη κοπέλα, η οποία είναι άτομο με ειδικές ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι κλήθηκε στην αστυνομία και εκεί συνοδεία συγγενικού του προσώπου κατέθεσε και περιέγραψε τα όσα οι δύο δράστες φέρονται να της έκαναν το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2018.

Όπως η ίδια φέρεται να κατέθεσε, τον 23χρονο Ρομά και τον 19χρονο αλλοδαπό τους γνώριζε καθώς βρίσκονταν σε κοινές παρέες. Το βράδυ, του Σαββάτου 1 Δεκεμβρίου 2018, οι δύο άνδρες πρότειναν στην νεαρή κοπέλα να πάνε και οι τρεις μαζί μία βόλτα με το αυτοκίνητο του 19χρονου αλλοδαπού για να ακούσουν μουσική. Τότε αφού επιβίβασαν στο όχημα την 19χρονη, μετέβησαν στην περιοχή του Ενυδρείου και εκεί, κοντά στις τουαλέτες, την βίασαν αλλά προέβησαν και σε άλλες ασελγείς πράξεις.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, η νεαρή κοπέλα φέρεται να αντέδρασε και όταν κάποια στιγμή οι δράστες μείωσαν τις αντιστάσεις τους, βρήκε την ευκαιρία και διέφυγε.

Από την αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί, ταυτοποίησαν πρόσωπα και εντόπισαν στις 18 Ιανουαρίου 2019 το  βράδυ τον 23χρονο Ρομά, ο οποίος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να επιβεβαίωσε τα όσα του καταλογίζονται.

Μετά από αυτό, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος του 19χρονου Αλβανού και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.