Η άγνωστη ιστορία πίσω από το πρώτο φύλλο του Θέματος

Η άγνωστη ιστορία πίσω από το πρώτο φύλλο του Θέματος

Όταν ο Θέμος Αναστασιάδης έμεινε όλο το βράδυ στο τυπογραφείο

Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τρίτη. Ελάχιστοι γνώριζαν την μάχη που έδινε σχεδόν δυο χρόνια με την σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, το οστεοσάρκωμα.

Ο δημοσιογράφος δεν τα κατάφερε, και ο καρκίνος τον νίκησε σκορπώντας θλίψη στον περίγυρο του αλλά και στον κόσμο που τον γνώριζε μέσα από τα γραπτά του και τις τηλεοπτικές του εκπομπές.

Χείμαρρος, έξυπνος, με καυστικό χιούμορ και πειραχτήρι, ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν πάντα δίπλα στους συνεργάτες του. Στους ανθρώπους αυτούς που δούλευαν μαζί του στο... καμάρι του, στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Μέσα από ένα 24λιδο αφιέρωμα, οι συνεργάτες του, αποχαιρέτησαν τον εκδότη και εκμυστηρεύτηκαν στους αναγνώστες τις δυνατές στιγμές που ζήσανε δίπλα του.

Μια από αυτές ήταν τον Φεβρουάριο του 2005, ένα παγωμένο βράδυ που ο Θέμος Αναστασιάδης έμεινε ως το ξημέρωμα στο πιεστήριο, τουρτουρίζοντας από το κρύο, τυλιγμένος με ένα μακρύ παλτό.

«Σε στιγμές υψίστης ετοιμότητας δεν λογάριαζε όρια κόπωσης. Όπως εκείνο το παγωμένο βράδυ του Φεβρουαρίου του 2005 που πρωτοεκδόθηκε το Θέμα. Μετά από ατελείωτα μερόνυχτα δουλειάς έμεινε τουρτουρίζοντας τυλιγμένος με ένα μακρύ μαύρο παλτό και μια κουβέρτα ως το ξημέρωμα στο τυπογραφείο της Τυποεκδοτικής για να περιφρουρήσει το φύλο. Πίστευε ακράδαντα πως ο ο εκδοτικός πόλεμος ξεκινούσε από τον φλοιό του δέντρου απ’ όπου προέρχεται το χαρτί και έφτανε μέχρι το περίπτερο, με πρώτο σημαντικό σταθμό την εκτύπωση.» αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας για τον εκδότη της, Θέμο Αναστασιάδη.