Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας

Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας

Οι συμμετέχοντες κατήρτισαν το πλάνο δράσης των επόμενων ημερών

Το πλάνο δράσης των επόμενων ημερών κατήρτισαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, κατά τη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι στο χώρο όπου έχουν παρατάξει εκατοντάδες αγροτικά μηχανήματα έξω από τη Λάρισα.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr, το πρώτο μέλημα της συντονιστικής του μπλόκου είναι η ενίσχυσή του και με άλλα τρακτέρ, κάτι που συνέβη σήμερα με αγρότες από τις περιοχές της Αγιάς και της Ελασσόνας. Την ίδια ώρα, ετοιμάζεται σύσκεψη φορέων για τη 01:00 το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου στο χώρο του μπλόκου, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε να γίνουν επαφές για μία πανελλαδική συνάντηση όλων των αγροτικών μπλόκων της χώρας.

Αύριο Τετάρτη στις 19:00 εξάλλου, έχει προγραμματιστεί νέα συνέλευση στο μπλόκο. Οι αγρότες διεκδικούν μεταξύ άλλων, άμεσες αποζημιώσεις λόγω φυσικών καταστροφών, θωράκιση των εγχώριων προϊόντων έναντι ελληνοποιήσεων, στήριξη των τιμών γαλακτοπαραγωγών και εν γένει καθιέρωση κατώτατων εγγυημένων τιμών στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, μείωση ασφαλιστικών εισφορών και αύξηση αφορολόγητου, στήριξη εισοδήματος και μέτρα περιορισμού του κόστους παραγωγής.