Πανελλαδικές 2019: Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό και τα τμήματα

Πανελλαδικές 2019: Οι αλλαγές στο μηχανογραφικό και τα τμήματα

Στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις καταργήσεις τμημάτων

Μεγάλες αλλαγές στις πανελλαδικές 2019 φέρνουν οι καταργήσεις πολλών τμημάτων ΤΕΙ αλλά και οι συγχωνεύσεις ΑΕΙ, που βέβαια θα φέρουν τους υποψήφιους αντιμέτωπους με ένα μηχανογραφικό δελτίο εντελώς διαφορετικό από ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Η υπουργική απόφαση δημοσιεύτηκε πλέον και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) ενώ σε αυτήν αναφέρονται και τα τμήματα που εντάσσονται σε πανεπιστήμια.

Στην απόφαση διευκρινίζεται τόσο η μετονομασία και αντικατάσταση τμημάτων όσο και η ένταξή τους στα υπάρχοντα επιστημονικά πεδία, ώστε οι υποψήφιοι να ξέρουν ποια κατεύθυνση θα πρέπει να πάρουν για να διεκδικήσουν μία θέση στο τμήμα ή το πανεπιστήμιο της επιθυμίας τους.

Παράλληλα, το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετονομάζεται σε Τμήμα Φιλοσοφίας,  και το Τμήμα Κοινωνικής θεολογίας του ΕΚΠΑ, μετονομάζεται σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

«Η έναρξη της εκπαιδευτικής λειτουργίας των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων α) Μετάφρασης και Διερμηνείας, με έδρα την πόλη της Ηγουμενίτσας, β) Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, με έδρα την πόλη της Άρτας και γ) Μηχανολόγων Μηχανικών με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων, όπως και των Τμημάτων του Ιόνιου Πανεπιστημίου α) Εθνομουσικολογίας με έδρα την πόλη του Ληξουρίου, β) Περιφερειακής Ανάπτυξης με έδρα την πόλη της Λευκάδας και γ) Τουρισμού με έδρα την πόλη της Κέρκυρας, καθορίζεται με αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλήτου, ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και πάντως όχι αργότερα από το ακαδημαϊκό έτος 2021 - 2022» όπως αναφέρει η απόφαση.

Δείτε εδώ όλη την υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2019 ΦΕΚ