Καιρός: Σύννεφα και βροχές σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα

Καιρός: Σύννεφα και βροχές σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα

Δείτε την πρόγνωση από την ΕΜΥ

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνθέτουν σήμερα το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Aνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βόρεια.

Νεφώσεις στην Αττική. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιασμένος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις και βροχές μετά το μεσημέρι αύριο Δευτέρα. Στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Οι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία.