Σήμερα η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη – Τι ζήτησε η οικογένεια

Σήμερα η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη – Τι ζήτησε η οικογένεια

Ο δημοσιογράφος και εκδότης έχασε τη μάχη με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου, το οστεοσάρκωμα

Σήμερα, στις 13.30 το μεσημέρι θα γίνει η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη. Την περασμένη εβδομάδα ο δημοσιογράφος και εκδότης που έχασε την μάχη με μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, το οστεοσάρκωμα, σε ηλικία 61 ετών.

Η οικογένειά του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι, οι συνεργάτες και οι φίλοι του θα τον αποχαιρετήσουν σήμερα στις 13:30 στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας.

Η οικογένεια του έχει διατυπώσει την παράκληση, αντί στεφάνων, όσοι το επιθυμούν να ενισχύσουν το έργο του πνευματικού κέντρου στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στον Κότρωνα Λακωνίας (τράπεζα Πειραιώς υποκατάστημα Γυθείου, με αριθμό λογαριασμού: GR5601725320005532083171758).

Αποφασιστικός και ειλικρινής, ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια. Το ευρύ κοινό δεν το ήξερε. Ο ίδιος δεν ήθελε να μαθευτεί. Είχε επιλέξει να απομονωθεί και να «μάχεται» μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η αρρώστια του δεν αποτελούσε είδηση και δεν ήθελε κανείς από τους συνεργάτες να τον βλέπει να «παιδεύεται» και να ταλαιπωρείται. Εξάλλου, ο Θέμος Αναστασιάδης εκτός από τον έναν από τους τρεις δημιουργούς, ήταν και η «ψυχή» του Πρώτου Θέματος. Και αυτή η «ψυχή» έπρεπε να είναι αποτυπωμένη στο μυαλό τους «δυνατή» και όχι ευάλωτη.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας ενώ στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ όπου υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Ο οργανισμός του άντεξε και βγήκε νικητής από την πρώτη μάχη. Λίγους μήνες αργότερα, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Δεν είχε μάθει να εγκαταλείπει. Θα έδινε και αυτόν τον αγώνα με όλη του ψυχή. Συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, όπου διέμενε μόνιμα πλέον. Τους τελευταίους πέντε μήνες όμως ο οργανισμός του δεν άντεχε. Η υγεία του χειροτέρευε μέρα με τη μέρα μέχρι που «έσβησε», το βράδυ της Τρίτης 22 Ιαανουρίου στο νοσοκομείο.

Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με την Βασιλική Παναγιωτοπούλου. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά και πάντα απέφευγαν τα φλας της δημοσιότητας. Είχαν επιλέξει να προστατέψουν την προσωπική τους ζωή και να μιλάνε μέσα από τις δουλειές τους και τα επαγγελματικά τους βήματα. Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου στάθηκε βράχος στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τα δυο τελευταία που ο δημοσιογράφος πάλευε με τον καρκίνο.