Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας σκότωσε τον Αλέξη και έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα

Μητέρα Γρηγορόπουλου: Ο Κορκονέας σκότωσε τον Αλέξη και έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα

«Η πρόσκλησή του με αφήνει παγερά αδιάφορη, είναι υποκριτική» λέει η Τζίνα Τσαλικιάν

«Όταν ο Κορκονέας σκότωσε τον Αλέξη έφυγε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα» είπε σήμερα η μητέρα του άτυχου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν.

Η κ. Τσαλικιάν μίλησε για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη αλλά και την «πρόσκληση» που της έκανε ο ειδικός φρουρός Επαμεινώνδας Κορκονέας, που έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για τη δολοφονία, για να μιλήσουν κάποια στιγμή στο μέλλον.

«Η πρόσκληση του Κορκονέα με αφήνει παγερά αδιάφορη, είναι υποκριτική» είπε η μητέρα του Αλέξη μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA. Ενώ πρόσθεσε ότι «αν έλεγε συγγνώμη δεν θα σήμαινε τίποτα γιατί θεωρώ ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιλέχθηκε από κάποιους χώρους για να δημιουργήσει συγκεκριμένο περιστατικό… Οι χώροι τον επέλεξαν γιατί έχει πορωμένη ψυχή, είναι ψυχρός εκτελεστής» εκτιμώντας ότι «περίμενε ότι δεν θα τιμωρηθεί».

Μιλώντας για τα όσα έχουν παρουσιαστεί στο πλαίσιο της δικογραφίας είπε ότι οι διμοιρίτες που ήταν σε υπηρεσία έξω από τα παρακείμενα γραφεία του ΠΑΣΟΚ την ώρα του φόνου του Αλέξη δεν ανέφεραν κανένα σημείο επεισοδίων ενώ πρόσθεσε ότι «η ροή των αυτοκινήτων στη Ζωοδόχου Πηγής ήταν απολύτως ελεύθερη» και οι θαμώνες στις κοντινές καφετέριες έπιναν τον καφέ τους. «Είναι δυνατόν να γίνονται επεισόδια και οι παρακείμενοι θαμώνες να είναι τόσο αμέριμνοι;» διερωτήθηκε η κ. Τσαλικιάν.

Έκανε λόγο για ένα «σκοτεινό συμβάν» για το οποίο πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε πράγματα και πτυχές που δεν έχουν απαντηθεί.

«Ζητάω να λάμψει η αλήθεια και μια απόφαση δίκαιη για το κοινωνικό αίσθημα» είπε σχετικά με την απόφαση που αναμένει από το δικαστήριο κάνοντας λόγο για μια «τεράστια αδικία σε βάρος ενός αθώου 15χρονου παιδιού». Κατέληξε λέγοντας ότι «ο Κορκονέας λέει ότι ο ίδιος και ο Αλέξανδρος είναι πρωταγωνιστές μιας ιστορίας… Ποια ιστορία; Είναι ένα αρχαίο δράμα».

Χθες ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Παρακαλούμε περιμένετε ...