Η ζωή του Θέμου Αναστασιάδη και ο μεγάλος φόβος του

Η ζωή του Θέμου Αναστασιάδη και ο μεγάλος φόβος του

Γνωστές και άγνωστες πτυχές του δημοσιογράφου που έγινε εκδότης και άφησε το στίγμα του ό,τι και αν έκανε

Η είδηση του θανάτου του Θέμου Αναστασιάδη χθες το βράδυ σκόρπισε θλίψη. Πολλοί ήταν αυτοί που δεν γνώριζαν πώς δίνει μάχη με τον καρκίνο και πίστεψαν πώς τους κάνει ακόμα κάποιο αστείο (κακόγουστο μεν, αλλά αστείο...). Περίμεναν πώς θα τους έπαιρνε τηλέφωνο με το δικό του ναζιάρικο ύφος να τους πειράξει και να τους αποκαλύψει την αλήθεια.

Δυστυχώς αυτή τη φορά όμως, ο Θέμος Αναστασιάδης δεν έκανε ακόμα μια πλάκα, δεν είχε σκεφτεί ακόμα ένα «πείραγμα».

Ο Θέμος «έφυγε» το απόγευμα της Τρίτης, νικημένος από τον καρκίνο σε ηλικία μόλις 61 χρόνων.

Ο καρκίνος και η διακριτική μάχη μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα

Αποφασιστικός και ειλικρινής, ο Θέμος Αναστασιάδης έδινε την δική του μάχη με τον καρκίνο για περίπου δύο χρόνια. Το ευρύ κοινό δεν το ήξερε. Ο ίδιος δεν ήθελε να μαθευτεί. Είχε επιλέξει να απομονωθεί και να «μάχεται» μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Η αρρώστια του δεν αποτελούσε είδηση και δεν ήθελε κανείς από τους συνεργάτες να τον βλέπει να «παιδεύεται» και να ταλαιπωρείται. Εξάλλου, ο Θέμος Αναστασιάδης εκτός από τον έναν από τους τρεις δημιουργούς, ήταν και η «ψυχή» του Πρώτου Θέματος. Και αυτή η «ψυχή» έπρεπε να είναι αποτυπωμένη στο μυαλό τους «δυνατή» και όχι ευάλωτη.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2017 όταν διαγνώστηκε με μια εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου. Αρχικά νοσηλεύτηκε στην Ζυρίχη της Ελβετίας ενώ στη συνέχεια μετέβη στις ΗΠΑ όπου υποβλήθηκε σε εντατική και επιθετική θεραπεία. Ο οργανισμός του άντεξε και βγήκε νικητής από την πρώτη μάχη. Λίγους μήνες αργότερα, ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Δεν είχε μάθει να εγκαταλείπει. Θα έδινε και αυτόν τον αγώνα με όλη του ψυχή. Συνέχισε τις θεραπείες στην Ζυρίχη, όπου διέμενε μόνιμα πλέον. Τους τελευταίους πέντε μήνες όμως ο οργανισμός του δεν άντεχε. Η υγεία του χειροτέρευε μέρα με τη μέρα μέχρι που «έσβησε», το βράδυ της Τρίτης 22 Ιαανουρίου στο νοσοκομείο.

Ο νομικός που έγινε ο «Mr ΟΛΑ»

Ο Θέμος Αναστασιάδης αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Δεν άφησε τον χρόνο να φύγει και αμέσως εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.. Ο δημοσιογράφος για μικρό διάστημα εργάστηκε και στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων. Η συνεργασία του με τον ΣΚΑΪ ξεκίνησε και παρουσίασε εκπομπές πρωτοποριακές για την εποχή τους. Νοκ Άουτ και Μπίλιες ήταν δυο από τις μεγάλες του επιτυχίες που άνοιξαν τον δρόμο στα talk shows. Το όνομα του Θέμου Αναστασιάδη όμως ήταν συνώνυμο της λέξης «ΟΛΑ». Τον τίτλο της αγαπημένης του εκπομπής. Ο κόσμος και ο δημοσιογραφικός χώρος, δικαίως τον αποκαλούσε «Mr OΛΑ». Η εκπομπή αρχικά ξεκίνησε στον ALPHA ενώ από τα μέσα του του 2006 μετακόμισε στον ΑΝΤ1.

Πρωτοποριακός από τα πρώτα του βήματα

Το μυαλό του Θέμου Αναστασιάδη ήταν μπροστά από την εποχή του γι’ αυτό και κάθε του εκπομπή λατρευόταν από τους τηλεθεατές οι οποίοι καθηλωνόντουσαν μπροστά στις τηλεοράσεις κάνοντας τα μηχανάκια της AGB να τρελαίνονται.

Το μακρινό 1988, ο δημοσιογράφος εργαζόταν ως οικονομικός συντάκτης. Η κρατική τηλεόραση κυριαρχούσε και εκείνος είδε... παραπέρα. Συμμετείχε σε εκπομπές γραμμένες σε βιντεοκασέτες!

Η «Μαύρη Τρύπα» και οι αναγνώστες που ανακάλεσαν την απόλυση του

Ο Θέμος Αναστιάδης με την «κοφτερή» του πένα είχε κοινό που τον ακολουθούσε στα έντυπα που πήγαινε. Ως οικονομικός συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» είχε καταφέρει να έχει ορκισμένους ακόλουθους που διάβαζαν μανιωδώς τη στήλη του «Μαύρη Τρύπα». Η στήλη φιλοξενούνταν στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας και οι αναγνώστες μόλις αγόραζαν την εφημερίδα, κοιτούσαν το πρωτοσέλιδο και πήγαιναν κατευθείαν στην τελευταία σελίδα. Το 1995, ο Θέμος Αναστασιάδης πέρασε την πόρτα της εφημερίδας, ως μεταγραφή από την «Καθημερινή». Άρθρα του δεν άρεσαν σε ορισμένες γυναίκες της εποχής οι οποίες τον κατηγορούσαν ως «σεξιστή» και τον Μάιο του 1995 τον προπηλάκισαν έξω από τα γραφεία της εφημερίδας.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης τότε με άρθρο του έκανε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Κάλεσε τους αναγνώστες να αποφασίσουν αν θα απολυθεί ο Θέμος Αναστασιάδης από την εφημερίδα ή όχι. Φυσικά, οι αναγνώστες ήταν με το μέρος του δημοσιογράφου.

Το Πρώτο Θέμα

Τρελός και ονειροπόλος, ο Θέμος Αναστασιάδης σε μια δύσκολη εποχή για τις εκδόσεις και τα έντυπα αποφάσισε μαζί με ακόμα δυο άτομα που μοιράζονταν το όραμα του, τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και τον Τάσο Καραμήτσο να εκδώσουν την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Η εφημερίδα βγήκε στα περίπτερα και κρεμάστηκε στα μανταλάκια στις 27 Φεβρουαρίου 2005 και διέψευσε όσους έλεγαν ότι δεν θα αντέξει. Όχι μόνο άντεξε αλλά πλέον χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες εφημερίδες που έχουν εκδοθεί ποτέ.

Οι μεγάλες του αγάπες

Παθιασμένος Ολυμπιακός και άρρωστος με τις μηχανές και τα αυτοκίνητα. Αυτές ήταν οι μεγάλες αγάπες του Θέμου Αναστασιάδη και δεν έχανε την ευκαιρία να συζητάει και για τα δυο. Μεγάλες εταιρίες αυτοκινήτων πέρασαν το κατώφλι του Πρώτου Θέματος, όταν η εφημερίδα βγήκε στα περίπτερα, ώστε να διαφημιστούν. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Θέμος Αναστασιάδης έκανε και ο ίδιος ένα test drive στα αυτοκίνητα προτού διαφημιστούν. Ο συνεργάτης του Τάκης Τρακουσέλης, μέσα από το Newsauto.gr αποχαιρέτησε τον φίλο του γράφοντας: «Μα ρε Θέμο, μόλις προχθές μου έστειλες μήνυμα θέλοντας να μιλήσουμε για αυτοκίνητα και λέγοντάς μου «… αγώνας φίλε μου»…

Το moto του και ο μεγαλύτερος του φόβος

Βρισκόμαστε στο 2011 και ο δημοσιογράφος παραχωρεί συνέντευξη στο περιοδικό «01». Χωρίς φόβο και με τον αυθορμητισμό που τον χαρακτήριζε απάντησε σε όλα και αποκάλυψε το moto της ζωής του αλλά και τον μεγαλύτερο του φόβο. « Δεν γ....αι!» αυτό ήταν το απόφθεγμα του ενώ για τον μεγαλύτερο του φόβο έλεγε τότε: «Ότι δεν θα συμβούν τα προαναφερόμενα, στο τέλος θα μείνω με τις φαντασιώσεις και το βιβλίο φυσικά.»

Η σύζυγος του Βασιλική του και τα τρία παιδιά

Ο Θέμος Αναστασιάδης ήταν παντρεμένος με την Βασιλική Παναγιωτοπούλου. Το ζευγάρι είχε αποκτήσει τρία παιδιά και πάντα απέφευγαν τα φλας της δημοσιότητας. Είχαν επιλέξει να προστατέψουν την προσωπική τους ζωή και να μιλάνε μέσα από τις δουλειές τους και τα επαγγελματικά τους βήματα. Η Βασιλική Παναγιωτοπούλου στάθηκε βράχος στο πλευρό του όλα αυτά τα χρόνια και κυρίως τα δυο τελευταία που ο δημοσιογράφος πάλευε με τον καρκίνο.

Κηδεία

Η κηδεία του Θέμου Αναστασιάδη θα γίνει πιθανότατα την Κυριακή στο Κοιμητήριο της Κηφισιάς εφόσον ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη μεταφορά της σορού του από την Ελβετία στην Ελλάδα.