Ύποπτοι φάκελοι σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Πάτρα και Καλαμάτα

Ύποπτοι φάκελοι σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Πάτρα και Καλαμάτα

Ως παραλήπτης φέρεται καθηγητής του εκπαιδευτικού ιδρύματος - Ο φάκελος απομακρύνθηκε από άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ

Ειδική ομάδα της 6ης ΕΜΑΚ που εδρεύει στην Πάτρα κινητοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, μετά την ενημέρωση ότι ύποπτος φάκελος έφθασε σήμερα στο γραφείο του Πρύτανη του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλη Τριανταφύλλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, επρόκειτο για λευκό φάκελο μέσα σε διαφανή συσκευασία, που ήταν στο γραφείο του Πρύτανη, αλλά παραλήπτης φαίνεται πως δεν ήταν ο κ. Τριανταφύλλου, αλλά άλλος καθηγητής του ΤΕΙ. Οι άνδρες της 6ης ΕΜΑΚ μπήκαν με ειδικές στολές και μάσκες στο γραφείο του Πρύτανη και πήραν τον φάκελο και καθάρισαν τον χώρο, ενώ η είσοδος του ΤΕΙ αποκλείστηκε, όσο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση.

Ο φάκελος βρίσκεται σε ασφαλές σημείο και αναμένεται να παραδοθεί στην αστυνομία για να σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους. Ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιάννης Πετρούτσος δήλωσε στο thebest.gr, ότι κλιμάκιο ειδικής ομάδας της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της Πυροσβεστικής κινητοποιήθηκε, όταν ενημερώθηκε για τον φάκελο, που θεωρήθηκε ύποπτος και ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την παραλαβή του.

Εν τω μεταξύ, τρεις φάκελοι οι οποίοι κρίθηκαν ύποπτοι εντοπίστηκαν σήμερα στο κτίριο του παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα, ενώ ένας ακόμη φάκελος βρέθηκε στο ΤΕΙ. Μόλις εντοπίστηκαν οι φάκελοι, ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία απέκλεισε εξωτερικά τα κτίρια, ενώ επί τόπου έφθασαν και πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όμως, στην Καλαμάτα αναμένεται ειδικό κλιμάκιο της ΕΜΑΚ από την Πάτρα, προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο και στην συνέχεια να μεταφερθεί για ανάλυση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Φωτογραφία αρχείου