Φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Επτά άτομα νοσηλεύονται

Φάκελος με σκόνη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Επτά άτομα νοσηλεύονται

Ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο

Ένας φάκελος με αποδέκτη την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Χρυσή Βιτσιλάκη, που προκάλεσε ενοχλήσεις στη βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή με το περιεχόμενο του, έχει θέσει σε συναγερμό τις αστυνομικές αρχές στη Λέσβο.

Το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς Μυτιλήνης, έχει αποκλεισθεί, φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το ύποπτο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής. Αύριο ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης έχουν μεταφερθεί τα επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή καθ' οιονδήποτε τρόπο με τον φάκελο. Πέντε εργαζόμενοι, ο νομικός σύμβουλος του πανεπιστημίου και ο αστυνομικός που μετέβη και έπιασε το φάκελο. Όπως έγινε γνωστό, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τα συμπτώματα, δε, ευαισθητοποίησης του βλεννογόνου που είχαν αναφερθεί σε κάποια από αυτά, έχουν υποχωρήσει.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο φάκελος φέρεται να εστάλη στη Μυτιλήνη από την Ινδία με το ταχυδρομείο, είχε αποδέκτη σε αγγλική γλώσσα την Πρύτανη του πανεπιστημίου και όταν ανοίχτηκε από εργαζομένους στο γραφείο της που απουσίαζε, διαπιστώθηκε ότι απελευθερώθηκε μια σκόνη.

Το κτίριο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγίου έγινε γνωστό ότι αύριο δεν θα λειτουργήσει.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Με ανακοίνωση της πριν από λίγο η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Χρυσή Βιτζιλάκη έκανε γνωστό ότι ανέστειλε «όλες τις ακαδημαϊκές και διοικητικές λειτουργίες στο Λόφο του Πανεπιστημίου στην Μυτιλήνη και δεν επιτρέπεται η πρόσβαση στα κτίρια του Λόφου μέχρι νεωτέρας».

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «σήμερα το μεσημέρι παρελήφθη στο γραφείο της Πρυτανείας στη Μυτιλήνη ύποπτος φάκελος και έκτοτε, σε πλήρη και αδιάλειπτη συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, ακολουθούμε όλα τα προβλεπόμενα Πρωτόκολλα για την διασφάλιση της απόλυτης ασφαλείας του Πανεπιστημίου και των ανθρώπων του».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι όλες και όλοι είναι ασφαλείς και ευελπιστούμε σύντομα να λήξει και η ταλαιπωρία των επτά μελών της κοινότητας μας που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο και, παρότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας, κρίθηκε σκόπιμο να διανυκτερεύσουν στο νοσοκομείο».