Πιέσεις στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των αποτελεσμάτων για τους δήμους

Πιέσεις στο ΑΣΕΠ για την έκδοση των αποτελεσμάτων για τους δήμους

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ φέρεται να έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου

Έντονες πιέσεις ασκούνται στο ΑΣΕΠ από το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προκειμένου να εκδώσει τους οριστικούς πίνακες της προκήρυξης 3Κ/2018 για 8.166 μόνιμες θέσεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πηγές του υπουργείου Εσωτερικών τόνισαν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, έχει συχνή τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, Ιωάννη Καραβοκύρη, από τον οποίο ζητεί να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να δοθεί οριστικό τέλος στην αγωνία των υποψηφίων.

Ο κ. Χαρίτσης είχε θέσει ως καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων την 31η Δεκεμβρίου 2018, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν με τον κ. Καραβοκύρη να επικαλείται τεράστιο όγκο ανακριβών δικαιολογητικών που είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθούν έγκαιρα από το υπάρχον προσωπικό.

Σημειώνεται, πάντως, ότι θέμα υποστελέχωσης των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, άρα πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων, δεν υφίσταται πλέον, καθώς προ μηνός ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία, με την οποία παρατάθηκαν αυτοδίκαια από την ημερομηνία λήξης τους και έως την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων, όσες συμβάσεις ορισμένου χρόνου έχουν συνάψει οι δήμοι με προσωπικό που περιλαμβάνεται στους προσωρινούς πίνακες διοριστέων της ίδιας προκήρυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακριβή εικόνα για την ημερομηνία έκδοσης των αποτελεσμάτων θα έχει η ανεξάρτητη Αρχή την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τόνισε ότι ο κ. Καραβοκύρης έδωσε ως καταληκτική ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου.

Μεγάλες είναι οι αντιδράσεις από την πλευρά των υποψηφίων, οι οποίοι ζητούν την έκδοση των οριστικών πινάκων το αργότερο έως τις 15 Ιανουαρίου, φοβούμενοι ότι το «πάγωμα» των προσλήψεων στους δήμους στις 26 Απριλίου, λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου, ενδεχομένως να αφήσει αρκετούς εκτός θέσεων, καθώς οι δήμοι έχουν χρονικό περιθώριο τρεις μήνες για τις μόνιμες προσλήψεις των τελικών επιτυχόντων.

Προγραμματίζουν, μάλιστα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ για τις 15 Ιανουαρίου, ενώ μέσω των ομάδων που έχουν συστήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προαναγγέλλουν ακόμα και «τηλεφωνικό πόλεμο», ως μέσο πίεσης για την ικανοποίηση του αιτήματός τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...