Πώς θα γίνει η περιοχή γύρω από το σταθμό του μετρό του Αγίου Δημητρίου

Πώς θα γίνει η περιοχή γύρω από το σταθμό του μετρό του Αγίου Δημητρίου

Έργα ανάπλασης ύψους 4.275.000 ευρώ

Αλλάζει πρόσωπο η περιοχή γύρω από το σταθμόυ του μετρό του Αγίου Δημητρίου (κόκκινη γραμμή). Η Περιφέρεια Αττικής ενέκρινε χρηματοδότηση 4.275.000 ευρώ και στόχο έχει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου.

Στο πρότζεκτ ανάπλασης περιλαμβάνεται η υλοποίηση του κατάλληλου διαγράμματος για την ασφαλή κίνηση των πεζών αλλά και οι απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεων των οχημάτων για την ενίσχυση της προσβασιμότητας των πολιτών.

Επίσης, με την ανάπλαση όλων των περικλειόμενων - στην περιοχή παρέμβασης - δρόμων με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών προβλέπονται και οι απαραίτητες εργασίας για την εξασφάλισης απρόσκοπτης πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το έργο προβλέπει την αναβάθμιση δύο ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και τη διαμόρφωσή του ενός σε αστική πλατεία αναψυχής για τροχοδρόμηση (skate park) και του δεύτερου (στη συμβολή με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης - πλατεία Εισόδου) σε ενός πράσινου τοπόσημου. Περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία μικρών πάρκων - καθιστικών σε δύο περιοχές που γειτνιάζουν με εκπαιδευτικές δομές.

Τέλος, προβλέπονται και εργασίες για την ενίσχυση της φύτευσης, την αντικατάσταση ασφάλτου με κυβόλιθους, την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και ιστών, υδραυλικές εργασίες κατασκευής αγωγού αποχέτευσης ομβρίων κατά τον άξονα της Ελ. Βενιζέλου κ.ά.