Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πότε υποχωρεί το κρύο

Πώς θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες – Πότε υποχωρεί το κρύο

Τι προβλέπει η ΕΜΥ μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Νέα επιδείνωση του καιρού έρχεται αύριο από τη δυτική Ελλάδα. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βροχές, κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα σημειωθούν καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται σε ορεινές κι ημιορεινές περιοχές της χώρας αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και από το απόγευμα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα και θα είναι έντονα.

Βροχές και καταιγίδες αύριο στην Αττική, που σήμερα έχει χιόνια. Οι άνεμοι δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές από -2 έως και 12 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες αλλά και χιόνια στα γύρω ορεινά και ημιορεινά θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 – 4 μποφόρ και θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Καταιγίδες και την Πέμπτη κυρίως στα δυτικά, νότια και ανατολικά. Τα φαινόμενα θα πλήξουν κυρίως τις παραθαλάσσιες περιοχές.

Άνεμοι που στο Αιγαίο θα φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Σε άνοδο η θερμοκρασία όμως τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στις περισσότερες περιοχές.

Βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις την Παρασκευή. Καταιγίδες στα νότια και ανατολικά. Χωρίς μεταβολή η θερμοκρασία. Συνθήκες παγετού το πρωί και τις βραδινές ώρες.

Αλλαγή του καιρού αναμένεται από το Σάββατο αφού αίθριος θα είναι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας. Στα ανατολικά και νότια βροχές ενώ τα χιόνια θα περιοριστούν στα ορεινά της Κρήτης.

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία και παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες.