Πώς είναι η κατάσταση τώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πώς είναι η κατάσταση τώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Τέσσερις απογειώσεις και τέσσερις προσγειώσεις την ώρα στη Θεσσαλονίκη

Εξομαλύνονται τα προβλήματα στο αεροδρόμιο Μακεδονία που προκάλεσε η έντονη κακοκαιρία του τελευταίου 24ωρου που πλήττει όλη τη χώρα.

Τις τελευταίες ώρες πραγματοποιούνται τέσσερις απογειώσεις και τέσσερις προσγειώσεις την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι έντεκα πτήσεις με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία» δεν κατάφεραν να προσγειωθούν λόγω της χαμηλής νέφωσης, που επικρατεί από χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου.

Οι πτήσεις ήταν από Λάρνακα, Αθήνα, από Ηράκλειο, Άμστερνταμ και από Λονδίνο.

Σε μία από αυτές, την πτήση της Ryanair με 201 επιβάτες από Λονδίνο, το αεροσκάφος προσγειώθηκε τελικά στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημαντικό όπως δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Greece, Γιάννης Παπάζογλου είναι ότι: «Παρά τη σφοδρή χιονόπτωση και τις δύσκολες καιρικές συνθήκες οι διάδρομοι δεν έκλεισαν ούτε για ένα λεπτό και τα συνεργεία δούλευαν συνέχεια και ήταν σε επιφυλακή ώστε το αεροδρόμιο να είναι σε λειτουργία χωρίς προβλήματα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η πτήση της Rynair πήγε στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας κατόπιν απόφασης της εταιρείας, αφού τα αεροδρόμια δεν μπορούν ν αποφασίζουν πού θα πετάξει ή πού θα προσγειωθεί ένα αεροπλάνο.

Οι επιβάτες πριν την αναχώρηση τους για το αεροδρόμιο πρέπει να επισκέπτονται την ιστοσελίδα skg-airport.gr, για να ενημερώνονται για τα ακριβή δρομολόγια των πτήσεων.

Αεροσκάφος της Aegean πρόκειται να μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τους 201 επιβάτες της πτήσης της RyanAir από Λονδίνο η οποία, λόγω της κακοκαιρίας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», προσγειώθηκε χθες βράδυ στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα στη Ρουμανία.

Η πτήση αναχωρεί από την Αθήνα στις 12.30 μετά το μεσημέρι για να παραλάβει τους επιβάτες από το ρουμανικό αεροδρόμιο, και αναμένεται να αναχωρήσει από την Τιμισοάρα στις 15:00 ώρα Ελλάδας με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Ο προγραμματισμός της πτήσης έγινε μετά από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, για την επιστροφή των επιβατών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.