Μητέρα, παππούς και θεία κατηγορούνται για ασέλγεια σε 7χρονη στη Ρόδο

Μητέρα, παππούς και θεία κατηγορούνται για ασέλγεια σε 7χρονη στη Ρόδο

Προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο για αναίρεση των ποινών

Ενώπιον του Αρείου Πάγου με αίτηση αναιρέσεως της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό από κοινού μιας 7χρονης, προσέφυγαν η μητέρα, ο παππούς και η θεία της ανήλικης.

Ο παππούς ηλικίας 80 ετών, η μητέρα ηλικίας 42 ετών και η θεία ηλικίας 53 ετών, κρίθηκαν συγκεκριμένα ένοχοι για τις πράξεις του βιασμού από κοινού, της αποπλάνησης κατ’ εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ’ εξακολούθηση στην πράξη της αποπλάνησης ανηλίκου σε βάρος της ανήλικης εγγονής του πρώτου και επιβλήθηκε σ’ αυτούς η συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών στον πρώτο, 35 ετών στη δεύτερη και 25 ετών στην τρίτη, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Το ιστορικό της υπόθεσης, όπως γράφει το τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ αναφέρει τα εξής:

Μηνυτής είναι ο πατέρας της μικρής και κατηγορούμενη, μεταξύ άλλων, η μητέρα της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1995 και χώρισε το 2000. Από τις 22 Σεπτεμβρίου 2000 ο μηνυτής και η μητέρα τελούν σε διάσταση και με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου, αφαιρέθηκε η προσωρινή επιμέλεια της ανήλικης από την κατηγορούμενη και ανατέθηκε προσωρινά στο μηνυτή με τον οποίο διαμένει στην κατοικία του.
 Με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου ρυθμίστηκε το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας της κατηγορούμενης μητέρας με την κόρη της.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής η μητέρα φέρεται να πήρε την ανήλικη από την οικία του μηνυτή και την πήγε στο σπίτι της, πριν το Πάσχα του 2003, όπου και συνέβησαν οι ασελγείς πράξεις.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι οι καταθέσεις της ανήλικης ήταν αποτέλεσμα επηρεασμού από τον πατέρα και τους γονείς του με τους οποίους υπάρχει μεγάλη ένταση λόγω του χωρισμού.