Στο κινητό σας με συνεχή ανανέωση τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Στο κινητό σας με συνεχή ανανέωση τα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Στόχος οι επιβάτες να ενημερώνονται για τα πραγματικά δρομολόγια αλλά και κάθε αλλαγή που προκύπτει

Μια νέα εφαρμογή τηλεματικής, που θα φτάνει τόσο στο κινητό όσο και στους υπολογιστές των επιβατών, ετοιμάζει ο ΟΑΣΑ προκειμένου να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα πραγματικά δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.

Μέσω του νέου λογισμικού, θα επέλθει η μεγαλύτερη βελτίωση στη λειτουργία του συστήματος της τηλεματικής. Στόχος είναι οι επιβάτες να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για τα δρομολόγια αλλά και κάθε αλλαγή, καθυστέρηση ή πρόβλημα που μπορεί τυχόν να προκύψει.

Ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρεία που θα αναπτύξει το νέο λογισμικό και αναμένεται να παραδοθεί έως τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το athenstransport.

Η νέα εφαρμογή θα δίνει τη δυνατότητα για ενημέρωση σε ζωντανό χρόνο της εφαρμογής σε κινητά και στο διαδίκτυο σχετικά με αλλαγές δρομολογίων είτε από το αμαξοστάσιο είτε από τους διαχειριστές στο κέντρο διαχείρισης οχημάτων του ΟΑΣΑ. Οι επιβάτες, θα έχουν τη δυνατότητα της λήψης ενημερωμένων πληροφοριών εφόσον οι συσκευές που χρησιμοποιούν θα έχουν ενεργή πρόσβαση στο διαδίκτυο κατά τη στιγμή της αναζήτησης και λήψης της πληροφορίας.

Με το νέο λογισμικό αναμένεται να δοθεί λύση στο μεγαλύτερο ίσως πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες με το σύστημα της τηλεματικής: την απουσία ζωντανής ενημέρωσης σχετικά με τα δρομολόγια.

Μέχρι σήμερα οι επιβάτες είχαν πρόσβαση, μέσω της τηλεματικής, μόνο στα επίσημα δρομολόγια τα οποία μεταβάλλονται καθημερινά στην πλειοψηφία των γραμμών, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα σε οχήματα και οδηγούς αλλά δεν προβλέπουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν από αστάθμητους παράγοντες.

1
σχόλιο
  1. avatar Μαρία Αλεξιεβα

    Χρόνια πολλά! Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος για όλους!

Παρακαλούμε περιμένετε ...