Εξαπατούσε ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι συγγενής τους ενεπλάκη σε τροχαίο

Εξαπατούσε ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι συγγενής τους ενεπλάκη σε τροχαίο

Συνελήφθη την ώρα που πήγε να πάρει χρήματα από ηλικιωμένη

Ένας 59χρονος, μέλος συμμορίας σύμφωνα με την Αστυνομία, κατηγορείται για εξαπάτηση ηλικιωμένου, με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού προσώπου σε τροχαίο δυστύχημα, ενώ κατηγορείται και για άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Μετά από οργανωμένη κινητοποίηση αστυνομικών του τμήματος ασφαλείας Πυλαίας - Χορτιάτη συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 59χρονο, ο οποίος κατηγορείται, σύμφωνα με τη δικογραφία, για τα αδικήματα της «κακουργηματικής απάτης», «απόπειρας απάτης» και «εγκληματικής οργάνωσης - συμμορίας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, άγνωστος πραγματοποίησε αιφνιδιαστική τηλεφωνική κλήση σε 80χρονη κατά τη διάρκεια της οποίας υποστήριζε ψευδώς ότι η κόρη της έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και προκειμένου να μην φυλακισθεί, απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση, όπου συνέλαβαν τον 59χρονο ο οποίος μετέβη στην οικία της ηλικιωμένης προκειμένου να παραλάβει προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, καθώς και χρυσαφικά. Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 12 λίρες Αγγλίας και 5 λίρες Τουρκίας.

Όπως διαπιστώθηκε αργότερα ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, από τον Νοέμβριο του 2018 είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων ατόμων χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία.Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων παθόντων.

(Φωτογραφία αρχείου)