Η απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση στον Κορυδαλλό

Η απάντηση των σωφρονιστικών υπαλλήλων για την απόδραση στον Κορυδαλλό

«Το άλλοθι των μικρόνοων: «Είχαν δοθεί εντολές»»

Η απόδραση των δυο Αλβανών από τις φυλακές Κορυδαλλού έφερε και πάλι στην επιφάνεια την κόντρα μεταξύ σωφρονιστικών υπαλλήλων και υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση με τίτλο «Το άλλοθι των μικρόνοων: «Είχαν δοθεί εντολές»» η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας σηκώνει το γάντι καθώς θεωρεί ότι η αναφορά του υπουργείου σε «Κασσάνδρες» την φωτογραφίζει.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία καλεί την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής να δώσει στη δημοσιότητα, μετά τον πίνακα με τις αποδράσεις και αυτούς «με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά». «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…» καταλήγει η ανακοίνωση των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το άλλοθι των μικρόνοων: «Είχαν δοθεί εντολές»

Σχετικά με το σημερινό δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης επ’ αφορμή της χθεσινής απόδρασης δύο υποδίκων τελικά και όχι καταδίκων Αλβανών κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού και στο οποίο προφανώς υπονοώντας την Ομοσπονδία μας, ο συντάκτης του αναφέρεται σε «Κασσάνδρες», αντί άλλου σχολίου επισημαίνουμε τα εξής: Κατά τον μύθο η Κασσάνδρα απέκτησε την μαντική της ικανότητα μέσω δύο φιδιών που μαζί με τον αδερφό της Έλενο τους έγλυψαν στο πρόσωπο. Δεύτερον, η Κασσάνδρα μετά την πτώση της Τροίας βιάστηκε μέσα στον ναό της Αθηνάς. Ο βιασμός της βέβαια δεν πρόσθεσε τίποτα στην μαντική της ικανότητα, εξαγρίωσε όμως το πλήθος το οποίο εστράφει εναντίων των βιαστών της.

Υ.Γ. 1: Τους πίνακες με τους ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τους θανάτους κρατούμενων και τους ξυλοδαρμούς υπαλλήλων από το 2015 και μετά δεν τους έχει πρόχειρους η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Γιατί δεν τους δημοσίευσε όπως έκανε με τον πίνακα των αποδράσεων από το 2000;

Υ.Γ.2: «Βιαστές και σκευωροί η αλήθεια τιμωρεί». Θα επανέλθουμε…»