Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη διπλή απόδραση

Έκτακτος έλεγχος στις φυλακές Κορυδαλλού μετά τη διπλή απόδραση

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει και πειθαρχική έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες απέδρασαν οι δυο Αλβανοί κρατούμενοι

Έκτακτος έλεγχος από το Σώμα Επιθεώρησης Καταστημάτων Κράτησης καθώς και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελέα διατάχθηκε με αφορμή την απόδραση δυο κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού. Στόχος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, είναι να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απόδραση και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες υπαλλήλων, εφόσον υφίστανται.

Η απόδραση διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί και οι δυο προσωρινά κρατούμενοι για κλοπές αναζητούνται από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο «ειδικά για το χρονικό διάστημα των εορτών έχουν δοθεί ρητές εντολές στα Καταστήματα Κράτησης από το Υπουργείο (στις 11 Δεκεμβρίου 2018, στις 19 Δεκεμβρίου 2018 και στις 27 Δεκεμβρίου 2018) για επίταση των μέτρων ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν κάθε είδους έκνομες ενέργειες».

Επιπλέον υπογραμμίζει ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «και παρά τις αντίθετες Κασσάνδρες, η σημερινή απόδραση είναι η πρώτη που συμβαί­νει από κλειστή φυλακή, σε αντίθεση με τα προηγούμενα έτη» ενώ παραθέτει και σχετικό πίνακα με στοιχεία: