Γιατρός διέγνωσε ως φυσιολογικό τον σπλήνα ασθενή που… είχε αφαιρεθεί

Γιατρός διέγνωσε ως φυσιολογικό τον σπλήνα ασθενή που… είχε αφαιρεθεί

Ο ασθενής έκανε αγωγή εναντίον του ακτινοδιαγνώστη για ηθική βλάβη ζητώντας αποζημίωση 70.000 ευρώ

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2019 η συζήτηση αγωγής που υπέβαλε κατά ενός ιατρού-ακτινοδιαγνώστη πρώην ασθενής, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 70.000 ευρώ για ηθική βλάβη, που υποστηρίζει ότι υπέστη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Δημοκρατική Ρόδου», ο ενάγων εκθέτει στην αγωγή του, ότι νοσηλεύτηκε στην Β’ Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στο διάστημα από 26 Νοεμβρίου 2008 μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2008 και υπεβλήθη σε σπληνεκτομή. Στις 13 Φεβρουαρίου 2011 υπεβλήθη σε εξέταση από τον εναγόμενο, ο οποίος φέρεται να γνωμάτευσε, ενώ είχε υποβληθεί σε σπληνεκτομή, «διαστάσεις και σύσταση σπληνός φυσιολογικά».

Εξαιτίας της αμέλειάς του αυτής, όπως υποστηρίζει ο ενάγων, υπέστη μεγάλη σύγχυση για το αν είχε ακόμη ή όχι σπλήνα, ψυχολογικό σοκ, στρες, άλγος, αναστάτωση και γενικά του δημιουργήθηκε μεγάλη αμφιβολία και ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας του, με αποτέλεσμα να τρέχει σε ιατρούς και διαγνωστικά κέντρα εκ νέου, για να δει αν έχει σπλήνα και να υποβάλλεται σε έξοδα και ψυχική και σωματική ταλαιπωρία.

Ισχυρίζεται ακόμη, ότι εξαιτίας της βαρύτατης αμέλειας του εναγόμενου ιατρού, διαταράχθηκε η εμπιστοσύνη του στους ιατρούς και έκανε σκέψεις απελπιστικές. Έχασε, όπως υποστηρίζει, την ψυχική του ηρεμία και τον ύπνο του και την διάθεσή του για την ζωή και αδυνατούσε να συγκεντρωθεί στα προβλήματά του τα προσωπικά και οικονομικά. Με την ίδια αγωγή, πέραν της αποζημίωσης που αιτείται, ζητεί να επιβληθεί προσωπική κράτηση ενός έτους εις βάρος του εναγόμενου, ως μέσο εκτελέσεως της εκδοθησομένης αποφάσεως.