Δύο συλλήψεις για διάρρηξη ΑΤΜ

Δύο συλλήψεις για διάρρηξη ΑΤΜ

Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνίασαν μία διάρρηξη και δύο απόπειρες

Με μία αυτοσχέδια συσκευή αποτελούμενη από τσιμπίδα και υποβοηθούμενη από μπουκάλα οξυγόνου, κατάφεραν, ένας 33χρονος ομογενής και ένας 23χρονος, να πραγματοποιούν διαρρήξεις σε ΑΤΜ. Άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης εξιχνίασαν μία διάρρηξη και δύο απόπειρες, σε μία από τις οποίες έγινε και ανταλλαγή πυροβολισμών. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες συνελήφθησαν χθες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ύστερα από εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι δύο άνδρες με τους συνεργούς τους δρούσαν κυρίως τα ξημερώματα κι επέλεγαν χωριά και απομακρυσμένους οικισμούς. Τον Αύγουστο του 2017 στο Σκούταρι Σερρών, φέρονται ότι παραβίασαν ΑΤΜ και αφαίρεσαν 52.000 ευρώ. «Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους επιχείρησαν να διαρρήξουν ΑΤΜ, στον Μακρύγιαλο Πιερίας. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν περιπολούντες αστυνομικοί και οι δράστες κατά τη διαφυγή τους πυροβόλησαν με ημιαυτόματο όπλο [...] όπου οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά» ανέφερε, σήμερα, ο εκπρόσωπος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος.

Σε μια άλλη περίπτωση, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν χρήματα από ΑΤΜ, στο Δημητρίτσι Σερρών, καθώς «ήχησε ο συναγερμός και στο σημείο έφτασαν εγκαίρως αστυνομικές δυνάμεις», όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποστράτηγος, Μιλτιάδης Πουρσανίδης. «Αυτός που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο (ο 33χρονος) είχε εργαστεί σε εταιρεία μηχανολογικών εγκαταστάσεων και είχε την τεχνογνωσία», τόνισε ο κ. Πουρσανίδης, περιγράφοντας την αυτοσχέδια συσκευή που εξασφάλιζε την πρόσβαση των δραστών στις κασετίνες με τα χαρτονομίσματα των ΑΤΜ.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως οι δύο άνδρες ταυτοποιήθηκαν από βιντεοληπτικό και γενετικό υλικό, καταθέσεις και άρση απορρήτου. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση των στοιχείων δύο συνεργών τους, καθώς και για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.