Την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν 22 Μητροπολίτες

Την αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν 22 Μητροπολίτες

Σε κοινή, ανοικτή επιστολή τους υποστηρίζουν ότι αποσταθεροποιεί την περιοχή και ανοίγει την πόρτα σε αλυτρωτισμούς

Την κατηγορηματική αντίθεσή τους στη Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν με κοινή, ανοικτή επιστολή τους, 22 Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος.

Οι ιεράρχες τονίζουν στην επιστολή, ότι «με τη χάρη του Θεού, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε μέσα από ένα καθαρά εκκλησιαστικό και πατριωτικό ήθος την κάθετη αντίθεσή μας σε ό,τι αμαυρώνει την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας, ενδόξου και μαρτυρικού τμήματος της Πατρίδος μας Ελλάδος».

Επιπλέον, δηλώνουν μεταξύ άλλων, ότι «θα πράξουμε το χρέος μας, υπείκοντες στην αρχιερατική μας συνείδηση και στην ιστορική ευθύνη που όλοι έχουμε και αισθανόμεθα αυτή την κρίσιμη στιγμή», ενώ εκφράζουν την αντίθεσή τους σε ό,τι «απομειώνει τις θυσίες των ενδόξων πατέρων μας, κληρικών και λαϊκών, αποσταθεροποιεί την περιοχή μας και ανοίγει την πόρτα σε αλυτρωτισμούς που δημιουργούν συνθήκες πολύ επικίνδυνων κρίσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Με την κοινή επιστολή τους επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στην Πολιτεία και στους βουλευτές, προκειμένου να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...