Θα γέμιζαν την αγορά με χιλιάδες φιάλες ποτών «μπόμπα»

Θα γέμιζαν την αγορά με χιλιάδες φιάλες ποτών «μπόμπα»

Εντοπίστηκαν σε τρεις αποθηκευτικούς χώρους 18.084 φιάλες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου προελεύσεως

Κύκλωμα λαθρεμπορίας αλκοολούχων ποτών, το οποίο θα διέθετε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς χιλιάδες φιάλες ποτών «μπόμπα», εξάρθρωσε το ΣΔΟΕ.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, επεξεργασία δεδομένων παλαιοτέρων υποθέσεων και διακριτική παρακολούθηση, διενήργησαν παρουσία εισαγγελέα πολλαπλούς ελέγχους και έρευνες σε διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, αυτοκίνητα και σε οικία, σε περιοχές της Αττικής. Σε τρείς αποθηκευτικούς χώρους, καθώς και σε φορτηγό αυτοκίνητο, εντόπισαν μεγάλο όγκο αλκοολούχων ποτών, η γνησιότητα των οποίων αμφισβητείται, καθώς επίσης και μεγάλο αριθμό πλαστών ετικετών.

Συνολικά κατασχέθηκαν 18.084 φιάλες αλκοολούχων ποτών, περίπου 123.000 τεμάχια πλαστών ετικετών γνωστών εταιρειών, 1.169 λίτρα οίνου, δύο φορτηγά αυτοκίνητα και εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την αποκόλληση των ταινιών και των ετικετών. Για το σύνολο των εμπορευμάτων δεν επεδείχθησαν φορολογικά στοιχεία νόμιμης απόκτησης και προηγούμενης καταβολής των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων, το ύψος των οποίων προσδιορίσθηκε στο ποσό των 202.117,67 ευρώ από το Α΄ Τελωνείο Πειραιά. Στα ποτά διενεργήθηκαν δειγματοληψίες και στάλθηκαν προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία.

Εκπρόσωποι των νόμιμων εταιρειών ετικέτες των οποίων βρέθηκαν στους αποθηκευτικούς χώρους, κατέθεσαν δηλώσεις πραγματογνωμοσύνης, από τις οποίες προκύπτει, ότι οι ετικέτες που κατασχέθηκαν, είναι πλαστές. Οι κατασχεθείσες φιάλες αλκοολούχων ποτών μεταφέρθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους προς φύλαξη.

Συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, οι οποίοι συμμετείχαν με διακριτούς ρόλους στο συγκεκριμένο κύκλωμα λαθρεμπορίου αλκοολούχων ποτών και οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού». Διέφυγε της σύλληψης ένα άτομο ελληνικής καταγωγής.

Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να εντοπιστεί η συνολική ποσότητα αλκοολούχων ποτών, που διακινήθηκε από τους εμπλεκόμενους.