«Μαϊμού» αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο πραγματικό… αστυνομικό

«Μαϊμού» αστυνομικός σταμάτησε για έλεγχο πραγματικό… αστυνομικό

Έκανε σήμα σε προπορευόμενο όχημα να σταματήσει, αλλά έπεσε σε... «συνάδελφο»

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε σήμερα το απόγευμα ένας μεσήλικας οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου στη Λαμία, όταν προσποιούμενος τον αστυνομικό σταμάτησε για έλεγχο όχημα, του οποίου ο οδηγός ήταν πραγματικός αστυνομικός, με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή και να ακολουθήσει καταδίωξη, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα lamiareport.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο καταδιωκόμενος 46χρονος οδηγός του οχήματος, στο οποίο επέβαιναν τρεις ηλικιωμένοι, κατευθυνόταν από το Δομοκό προς τη Λαμία οδηγώντας επικίνδυνα πίσω από το όχημα του πραγματικού αστυνομικού θέλοντας να προσπεράσει. Σε υπόδειξη του τελευταίου να ηρεμήσει και να κινηθεί πιο σιγά, ο 46χρονος έκανε χρήση ηχητικής σειρήνας της Αστυνομίας και του έκανε μάλιστα σινιάλο να σταματήσει για έλεγχο δεξιά στο ύψος του Νοσοκομείου Λαμίας.

Δεν μπορούσε να φανταστεί όμως, ότι είχε πέσει σε… «συνάδελφο». Στη θέα λοιπόν της αστυνομικής ταυτότητας του άλλου οδηγού, ξαναμπήκε στο όχημα του και προσπάθησε να εξαφανισθεί. Όταν διαπίστωσε ότι τον ακολουθούσε το αυτοκίνητο του αστυνομικού, έστριψε ξανά προς Λαμία και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα προς το Νοσοκομείο, θέλοντας πιθανόν να αιτιολογήσει τη βιασύνη του σε κάποια αδιαθεσία ενός εκ των ηλικιωμένων επιβατών.

Εν τω μεταξύ, σταθμοί της Άμεσης Δράσης και μοτοσυκλέτες της ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στα πέριξ του Νοσοκομείου Λαμίας για την ακινητοποίηση του ύποπτου οχήματος, μετά την καταγγελία του συναδέλφου τους. Τελικά ο 46χρονος συνελήφθη και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της αντιποίησης αρχής, αλλά και της οπλοκατοχής, καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ηλεκτρικό όπλο Taser.