Στο εδώλιο 9 κατηγορούμενοι για bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Στο εδώλιο 9 κατηγορούμενοι για bullying στον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Θα δικαστούν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση

Στις 8 Φεβρουαρίου προσδιορίστηκε η δίκη των εννέα κρητικών για το bullying σε βάρος του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος βρέθηκε νεκρός τον Μάρτιο του 2015 κοντά στη σχολή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretalive.gr, η υπόθεση θα εκδικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων και αφορά στην κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’ εξακολούθηση. Στην δικογραφία αναφέρεται μεταξύ άλλων και το περιστατικό της ντουλάπας, όπου είχαν κλείσει τον 20χρονο Βαγγέλη, μετατρέποντας τον σε «τζουκ μποξ». Τον υποχρέωναν να τραγουδάει τις παραγγελιές τους, ρίχνοντας κέρματα.

Έξι κατηγορούμενοι είναι από το νομό Ηρακλείου, δύο από το Ρέθυμνο και ένας από τα Χανιά. Όλοι αρνούνται τα όσα τους αποδίδονται, επιμένοντας ότι όλοι έκαναν πλάκα προς όλους και δεν υπήρχε από μέρους τους στοχοποίηση του άτυχου Βαγγέλη. Την ίδια ώρα, παραμένει σε εκκρεμότητα η ανάκριση της κύριας υπόθεσης για την ανθρωποκτονία, με βάση την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί in rem.