Εργοδότης ζητούσε από ντελιβεράδες να πληρώνουν το νερό που έπιναν από τη βρύση

Εργοδότης ζητούσε από ντελιβεράδες να πληρώνουν το νερό που έπιναν από τη βρύση

Καταγγελίες που σοκάρουν έκανε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού

Καταγγελίες που σοκάρουν έκανε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης και το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού για τα όσα ισχυρίστηκε ο ιδιοκτήτης επιχείρησης στην πόλη κατά τη διάρκεια δίκης.

Η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης επανέρχεται στην υπόθεση αγωγής που υπέβαλε ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μαγαζιού κατά εργαζομένων που απέλυσε, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 200.000 ευρώ.

Στην τελευταία ανακοίνωσή που έκανε η Επιτροπή για ενημέρωση όσον αφορά την πορεία της υπόθεσης τα φερόμενα επιχειρήματα της πλευράς του εργοδότη προκαλούν ανησυχία.

Στην ανακοίνωση η Επιτροπή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο μάρτυρας που κατέθεσε υπέρ της επιχείρησης έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, ενώ παραδέχτηκε ενώ συμπληρώνουν ότι η ιδιοκτησία του καταστήματος «ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα (πουρμπουάρ) που λάμβαναν οι εργαζόμενοι από τους πελάτες πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού των διανομέων. Το ίδιο υποστήριξε ότι πρέπει να ισχύει ακόμα και για το νερό που πίνουν από τη βρύση του καταστήματος».