Δικαστική προστασία πέτυχε δανειολήπτρια με 10 δάνεια

Δικαστική προστασία πέτυχε δανειολήπτρια με 10 δάνεια

Το χρέος της στις τράπεζες ξεπερνούσε τα 430.000 ευρώ

Μεγάλη ανακούφιση ήταν για μια 60χρονη δανειολήπτρια η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, που με την προσωρινή διαταγή που εξέδωσε, της παρείχε προστασία από τα καταδιωκτικά μέτρα των τραπεζών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται, ότι η δανειολήπτρια που ασχολείται με τα οικιακά, είχε συνολικό χρέος 431.906 ευρώ, το οποίο είχε προκύψει από 10 δάνεια σε τρεις τράπεζες ως οφειλέτης και ως εγγυήτρια σε στεγαστικό δάνειο του γιου της ποσού 230.777,19 ευρώ. Τα περιουσιακά στοιχεία που έχει η οφειλέτρια στην διάθεσή της, είναι μία πρώτη κατοικία 181,31 τ.μ., ενώ η οικονομική της κατάσταση είναι πενιχρή, καθώς προκύπτει από σύνταξη χηρείας που λαμβάνει.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης επισημαίνεται, πως με την Προσωρινή Διαταγή του το Ειρηνοδικείο των Χανίων:

1) Αποδέχθηκε το αίτημα της δανειολήπτριας χορηγώντας της τη Προσωρινή Διαταγή,

2) Απαγόρευσε στους πιστωτές προσωρινώς, μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της, μέχρι την συζήτηση της κυρίας αίτησης.

2) Όρισε μηνιαίες καταβολές δόσεων, ύψους 100 ευρώ, στο σύνολο των αναφερομένων σε αυτή την Προσωρινή Διαταγή οφειλών, κατ άρθρο 8 παρ.5 του ν.3869/2010, μέχρι το χρόνο συζήτησης της υπό κρίση αίτησης της. Επίσης, το ίδιο ποσό θα πρέπει να καταβάλλει η αιτούσα μηνιαίως, για τη διάσωση της κύριας κατοικίας της. Οι καταβολές αυτές θα ξεκινήσουν δύο χρόνια μετά τη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης.

Τέλος, το ποσό των100 ευρώ που ορίστηκε από το Δικαστήριο των Χανίων, είναι στα όρια των δυνατοτήτων της, καθώς η ίδια η οφειλέτης είχε προτείνει 300 ευρώ.