Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο με καπνό – Άνω των 3 εκατ. ευρώ η ζημία για το Δημόσιο

Εντοπίστηκε παράνομο εργοστάσιο με καπνό – Άνω των 3 εκατ. ευρώ η ζημία για το Δημόσιο

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν τουλάχιστον με το ποσό των 3.100.000 ευρώ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για την αντιμετώπιση του οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος, την πάταξη της απάτης σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα, κλιμάκιο ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, στο πλαίσιο ερευνών και ελέγχων, εντόπισε, την Κυριακή 9.12.2018, μεγάλο αποθηκευτικό χώρο, στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, εντός του οποίου υπήρχε ολοκληρωμένη γραμμή επεξεργασίας καπνικών προϊόντων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:
- 17.830 κιλά καπνού, σε 120 συσκευασίες των 150 κιλών περίπου έκαστη
- μηχανήματα κοπής καπνού
- μηχανήματα επεξεργασίας καπνού
- λοιπά βοηθητικά μηχανήματα (ανυψωτικό - περονοφόρο κ.λ.π.)

«Τα κατασχεθέντα μηχανήματα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο προκειμένου στη συνέχεια να παραδοθούν στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού. Για την αποσύνδεση των μηχανημάτων εργάστηκε ειδικό συνεργείο και για τη μεταφορά τους, λόγω μεγάλου αριθμού και όγκου, χρησιμοποιήθηκαν πέντε μισθωμένα φορτηγά αυτοκίνητα.

Συντάχθηκε πρωτόκολλο δειγματοληψίας και εστάλησαν δείγματα του κατασχεμένου καπνού στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού εκτιμάται ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα ζημιωνόταν τουλάχιστον με το ποσό των 3.100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στους φόρους (Ε.Φ.Κ. και Φ.Π.Α.) από τη μελλοντική διάθεση του τελικού παραγόμενου προϊόντος (καπνός για τσιγάρα).

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

(Φωτογραφία αρχείου)

Παρακαλούμε περιμένετε ...