Η Τουρκία κλείνει την περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας, με επίδειξη κομάντος απαντά η Ελλάδα

Η Τουρκία κλείνει την περιοχή μεταξύ Χίου και Ικαρίας, με επίδειξη κομάντος απαντά η Ελλάδα

«Οι Ειδικές Δυνάμεις θα απαντήσουν στη ξηρά στα βόρεια σύνορα μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει Ελληνισμός»

Η Τουρκία συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων και της αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας, ειδικά στο Ανατολικό Αιγαίο.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Με παράτυπη NAVTEX που εξέδωσε μέσω του σταθμού της Σμύρνης που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία να το κάνει για περιοχές εντός του ελληνικού FIR δεσμεύει για την ερχόμενη Τρίτη όλη την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου και Ικαρίας για άσκηση με την χρήση όπλων από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωί.

Εντωμεταξύ η Ελλάδα απαντά με μήνυμα που στέλνει η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά που επισκέφτηκε σήμερα το Κέντρο εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.

Η ΥΦΕΘΑ παρακολούθησε τη διακλαδική άσκηση των Ειδικών Δυνάμεων, με τη συμμετοχή επίγειων, εναέριων και πλωτών μέσων και δήλωσε μεταξύ άλλων πως: «Ως χώρα, η Ελλάδα είναι μία χώρα ειρηνική, η οποία διαφυλάττει τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Δημοκρατίας στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Ωστόσο, από την στιγμή που θα απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία και η εδαφική μας ακεραιότητα, δεν θα υποχωρήσουμε ούτε ένα χιλιοστό. Οι Ειδικές Δυνάμεις μας καθιστούν σαφές σε φίλους και συμμάχους, αλλά και στους αντιπάλους, ότι αποτελούν τη δυναμική μας παρουσία και την απάντηση που θα δώσει η Ελλάδα, όπου κληθεί, στη ξηρά στα βόρεια σύνορα μας, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου υπάρχει Ελληνισμός».

Παρακαλούμε περιμένετε ...