Τι είπαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Τι είπαν οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Αρνήθηκαν ότι οι ενέργειές τους συνδέονται με το θάνατό του

Αρνήθηκαν ότι οι ενέργειές τους συνδέονται με το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, κατά την διάρκεια των απολογιών τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Οι αστυνομικοί, οι οποίοι μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους, φέρονται να επικαλέστηκαν το σήμα της κλήσης που έλαβαν το οποίο ανέφερε πως υπήρχε ληστεία σε κοσμηματοπωλείο εν εξελίξει από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως για να ενισχύσουν τον ισχυρισμό τους επικαλέστηκαν επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης αλλά και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Επιπλέον, μεταξύ των στοιχείων που φέρονται να ανέφεραν στις απολογίες τους είναι τα συμπεράσματα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του 33χρονου ακτιβιστή ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο είχε αρχίσει να εξελίσσεται πριν οι ίδιοι έρθουν σε επαφή μαζί του και συγκεκριμένα όταν φαίνεται στα βίντεο να πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι επιμένουν πως σε καμία περίπτωση δεν προκάλεσαν στον άτυχο Ζακ επικίνδυνες σωματικές βλάβες αλλά μόνο «ανεπαίσθητες» καθώς δεν τον κτύπησαν σε καίρια σημεία του σώματός του, ενεργώντας πάντα σύμφωνα με το νόμο.