Αυτοί είναι οι δήμοι της Ελλάδας που θα έχουν δωρεάν Wifi

Αυτοί είναι οι δήμοι της Ελλάδας που θα έχουν δωρεάν Wifi

Θα δοθούν 15.000 ευρώ σε κάθε δήμο για την εγκατάσταση σημείων Wifi σε δημόσιους χώρους

Συνολικά 2.800 δήμοι θα πάρουν το ειδικό κουπόνι επιδότησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να αποκτήσουν και να παρέχουν σε κατοίκους κι επισκέπτες δωρεάν Wifi. Κάθε δήμος θα λάβει από ένα κουπόνι WiFi4EU ύψους 15 000 ευρώ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του πρότζεκτ ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.

Οι επιλεγέντες δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, πάρκα, πλατείες και άλλους χώρους δημόσιου ενδιαφέροντος.

Η Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην πρώτη πρόσκληση WiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους.»

Δείτε στο συνημμένο αρχείο όλους τους δήμους της Ελλάδας που θα έχουν δωρεάν Wifi

ΔΗΜΟΙ ΕΛΛΑΔΑΣ WIFI

Σχετικά Tags
WiFi
1
σχόλιο
  1. avatar Πανδία

    Πρέπει να γνωρίζει το υπουργειο Οικονομικών, οτι απο την στιγμή που απαίτησε να γίνονται διαδικτυακά οι συναλαγες του με το κοινό είχε υποχρέωση να του παράσχει δωρεαν αυτόν τον τρόπο. Διότι εγω π.χ. δεν πληρώνω ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους διότι δεν μου τους έχει κοινοποιήση γραπτός, όπως οφείλει απο τον Νόμο. Πού ξερω εγω τι χρωστάω στο δημόσιο; Χαρτί, μού έστειλε στο σπίτι μου όπως μου έστελνε παλια; Δεν ακούω ράδιο, δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω ςφημερίδες...πώς ξέρω τι οικονομικές ή άλλες υποχρεώσεις έχω απέναντι στην Πολιτεία; Με ειδοποίησε εγγράφος; - Οχι! Αρα, δεν χρωστάω απολύτως τίποτα. Κάνεμου Δικαστήριο και θα με αποζημιώσεις κιόλας. Ενώ, αν μου είχες τόσα χρόνια δωρεαν το ίντερνετ δεν θα μπορουσα να μιλησω. Εσύ, κράτος επέλεξες να αντικαταστήσεις το ταχυδρομείο με το ιντερνετ. Δεν μου λες, στα γκράβαρα που ζει ακόμη η θεία μου και δεν εχει ιντερνετ, εκεί πώς μαθαίνει πως πρέπει να πληρώσει Ενφια;

Παρακαλούμε περιμένετε ...