Κούγιας: Σοκ από τη φωτογραφία με τα δεμένα πόδια της φοιτήτριας

Κούγιας: Σοκ από τη φωτογραφία με τα δεμένα πόδια της φοιτήτριας

«Η Ελένη ήταν κορίτσαρος 1,80 μ. Πιθανώς για αυτό χρειάστηκαν και οι δύο»

Δεν έχουν τέλος τα όσα ανατριχιαστικά έρχονται στο φως για τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, το φρικτό θάνατο της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Αλέξης Κούγιας μιλώντας σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, δήλωσε σοκαρισμένος με τη φωτογραφία με τα δεμένα πόδια της κοπέλας.

Ο Αλέξης Κούγιας υπογράμμισε ακόμη ότι: «Φαίνεται από τις περιγραφές του νεαρού ότι έχει γίνει βιασμός» και δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

«Η Ελένη ήταν κορίτσαρος 1,80 μ. Πιθανώς για αυτό χρειάστηκαν και οι δύο» σημείωσε για τις συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας. «Τα χτυπήματα ήταν θανατηφόρα, ακόμα και αν πήγαινε στο νοσοκομείο θα υπέκυπτε», πρόσθεσε ο ποινικολόγος και επανέλαβε ότι: «Ήταν ζωντανή, ζητούσε βοήθεια».

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο ποινικολόγος, οι δράστες πριν πετάξουν το θύμα τους στη θάλασσα από βραχώδη περιοχή του νησιού, της είχαν δέσει τα πόδια με σχοινί «για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της». Αυτή η δήλωση γίνεται καθώς όπως έχει γίνει γνωστό από τα ευρήματα του ιατροδικαστή, η 21χρονη ήταν πιθανότατα εν ζωή πριν οι δράστες την ρίξουν στη θάλασσα «αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν».

Παράλληλα, ο ποινικολόγος ξεκαθαρίζει σε αυστηρό τόνο ότι «όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, όσο ψηλά και αν είναι, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση».

Στον ανακριτή σήμερα οι δυο κατηγορούμενοι

Το ανακριτικό κατώφλι αναμένεται σήμερα να διαβούν οι δύο νεαροί (ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος Ροδίτης) που κατηγορούνται για τη δολοφονία της φοιτήτριας.

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες επιρρίπτουν o ένας στον άλλον την ευθύνη για το θάνατο της φοιτήτριας.

Όπως έγινε γνωστό, αφού τους ανακοινώθηκαν οι κατηγορίες, οδηγήθηκαν στην ανακρίτρια, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Παρασκευή.

Σε βάρος των δύο νεαρών ο εισαγγελέας Ρόδου έχει ασκήσει ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για βιασμό.

Οι έρευνες από την πλευρά του Λιμεναρχείου Ρόδου συνεχίζονται, με σκοπό να αποκαλυφθεί πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα και για ποιους λόγους.