Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο

Συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας για τον Γρηγορόπουλο

Οδοφράγματα με κάδους έχουν αρχίσει να στήνονται από αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία στο κέντρο της Αθήνας οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Όπως αναφέρουν οι οργανώσεις σε ανακοίνωσή τους «Το κίνημα του Δεκέμβρη με το δυναμισμό του άνοιξε νέους δρόμους για το κίνημα. Με την πρωτοφανή μαζικότητα και επιμονή του, με την άμεση και έμπρακτη αμφισβήτηση της κυβέρνησης, των θεσμών του κράτους, της εξουσίας και του πλούτου, με τη διάρκεια και τον παλμό του, με την άρνησή του να μείνει στα όρια της "νομιμότητας", του καθωσπρεπισμού και τελικά της υποταγής στους θεσμούς, έδειξε το δρόμο για μια συνολική και ριζική ανατροπή της μέχρι τότε πολιτικής της αστικής τάξης». Προσθέτουν ότι «σήμερα, 10 χρόνια μετά συνεχίζουμε μέχρι να νικήσουμε ενάντια στη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και όλων των επίδοξων διαχειριστών της κρίσης, ενάντια στην ΕΕ των μνημονίων και του ρατσισμού».

Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας διεκόπη. Παράλληλα με εντολή της αστυνομίας, οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο» και «Σύνταγμα» είναι κλειστοί κι οι συρμοί διέρχονται κανονικά χωρίς να πραγματοποιούνται στάσεις.

Την ίδια ώρα, στην περιοχή των Εξαρχείων έχουν αρχίσει να στήνονται οδοφράγματα με κάδους. Στα μέτρα που έχουν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Εν τω μεταξύ, σε συνολικά 27 προσαγωγές προχώρησε νωρίτερα η Αστυνομία για επεισόδια που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Το μεσημέρι είχαν προσαχθεί 10 άτομα για επεισόδια μικρής έκτασης, που σημειώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος, κατά τη διάρκεια του μαθητικού-φοιτητικού συλλαλητηρίου για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, ενώ άλλα 14 προσήχθησαν αργότερα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...