Στις φυλακές Ναυπλίου ο ενεχυροδανειστής ενώ ο Κούγιας προειδοποιεί για ποινικά αδικήματα

Στις φυλακές Ναυπλίου ο ενεχυροδανειστής ενώ ο Κούγιας προειδοποιεί για ποινικά αδικήματα

«Η κράτηση του είναι εντελώς παράνομη – Διαπράττουν ποινικά όσοι συμμετέχουν» λέει ο συνήγορός του

Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού μετά την διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Την ώρα που οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναζητούν την νομική οδό για να αρθεί η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, ο γνωστός ενεχυροδανειστής μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Η μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Ναύπλιο είχε ήδη δρομολογηθεί και με δεδομένο ότι τις προηγούμενες ώρες δεν έφτασε το αποφυλακιστήριο στη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο ο 51χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας προσφεύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η γνώμη του εισαγγελέα που διαφωνεί δεν είναι δεσμευτική. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λύση στο θέμα που έχει προκύψει θα δώσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφανθεί για την αποφυλάκιση ή όχι των οκτώ κατηγορουμένων.

Κούγιας: Η κράτηση του ενεχυροδανειστή είναι εντελώς παράνομη

Την άμεση αποφυλάκιση του ενεχυροδανειστή ζητεί με προσφυγή του στην ανακρίτρια ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας μετά την εμπλοκή που δημιουργήθηκε λόγω της διαφωνίας που εκφράζει η αρμόδια εισαγγελέας στην άρση της προσωρινής του κράτησης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης αφού εκφράζει «την απόλυτη νομική αντίδραση του» για την στάση της εισαγγελέως την οποία χαρακτηρίζει αδιανόητη υπογραμμίζει πως η μόνη αρμόδια να αποφασίσει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του, σε αυτή τη φάση, είναι η ανακρίτρια.

«Η κα Ανακριτής μπορεί να αποφυλακίσει τον εντολέα μας σύμφωνα με το νόμο και είναι μη δεσμευτική η γνώμη του Εισαγγελέα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος μάλιστα καλεί και τους συναδέλφους του, οι οποίοι εκπροσωπούν τους υπόλοιπους επτά κατηγορούμενους που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι, να ακολουθήσουν το ίδιο δρόμο και να μην προσφύγουν στο Δικαστικό Συμβούλιο όπου η διαδικασία , όπως λέει, θα είναι χρονοβόρα.

«Για άλλη μια φορά διατυμπανίζουμε ότι η κράτηση του εντολέα μας είναι εντελώς παράνομη και διαπράττονται ήδη ποινικά αδικήματα από όσους συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία, όπως εντελώς παράνομη ήταν και η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του» υπογραμμίζει ο συνήγορος του ενεχυροδανειστή και συμπληρώνει «Δηλώνουμε για άλλη μια φορά προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ότι από το περιεχόμενο της δικογραφίας δεν προκύπτει το παραμικρό εις βάρος του εντολέα μας για τη διάπραξη του αδικήματος της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος, της τοκογλυφίας, καθώς και οιουδήποτε άλλου εγκλήματος».

Παρακαλούμε περιμένετε ...