Κούγιας: Πήραν 100 ξένους και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση

Κούγιας: Πήραν 100 ξένους και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση

«Αντί να απευθυνθούν στην ΑΑΔΕ να ρωτήσουν για τους δασμούς δεν έκαναν το αυτονόητο»

«Μάζεψαν 100 διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκαναν εγκληματική οργάνωση. Κράτησαν 69. Η μία δικογραφία έγιναν δύο», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας αναφορικά με την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού που χθες κατέρρευσε με ένα έγγραφο της ΑΑΔΕ. Ο συνήγορος υπεράσπισης του γνωστού ενεχυροδανειστή, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και εξήγησε ότι από το 2010 οι ενεχυροδανειστές λειτουργούν με νόμιμο τρόπο και πρόσθεσε πως «υπάρχουν όμως και αυτοί που συνεργάζονται με εγκληματίες».

Χαρακτήρισε, «τρικ της Αστυνομίας» το ότι «πήρε 100 ξένους μεταξύ τους, τους συνέδεσε με δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων παίρνει χρυσό από όλη την Ελλάδα για να το εξάγει στον αδελφό του, που βρίσκεται στην Τουρκία» και τους έκανε εγκληματική οργάνωση.

Και συνέχισε πως «αντί να απευθυνθούν στην ΑΑΔΕ να ρωτήσουν για τους δασμούς- η Αστυνομία και δε θέλω να πιστέψω ότι και οι εισαγγελείς- δεν έκαναν το αυτονόητο».

Αντιθέτως, «πήγαν σε κάποιον φίλο τους, ιδιώτη και ρώτησαν τι ισχύει όταν εξάγεται χρυσός σε τρίτες χώρες, γιατί αυτός ήξερε ότι πρόκειται για τον γνωστό ενεχυροδανειστή. Όμως εκείνος εξήγαγε από το 2014 μέχρι τώρα χρυσό αξίας 54 εκατ. ευρώ από το τελωνείο του αεροδρομίου». Σχολιάζοντας, την κράτηση του πελάτη του είπε πως «απαγορεύεται με το νόμο να σε κρατούν αν δεν υπάρχει αδίκημα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...