Αποφυλακίζεται ο ενεχυροδανειστής και 8 συγκατηγορούμενοι του

Αποφυλακίζεται ο ενεχυροδανειστής και 8 συγκατηγορούμενοι του

Η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς προχωρά στην ανάκληση των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ

Την πόρτα εξόδου από τη φυλακή περνούν οι οκτώ κατηγορούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας σύμφωνα με τους συνηγόρους τους καθώς και ο ενεχυροδανειστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς προχωρά στην ανάκληση των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι. Οι δικαστικές εξελίξεις ανακοινώθηκαν στους συνηγόρους υπεράσπισης με τον Αλέξη Κούγια να δηλώνει πως η ανακρίτρια ήταν εκείνη που με αίτημα της προκάλεσε την αντίδραση της ΑΑΔΕ που είναι η μόνη αρμόδια για να βεβαιώνει τελωνειακές παραβάσεις.

«Κατόπιν αυτού ενεργοποίησε αυτεπαγγέλτως τη διαδικασία για αποφυλάκιση. Το βέβαιο είναι οτι σε λίγες ώρες οι κατηγορούμενοι θα είναι ελεύθεροι. Αυτό είναι το μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν δικαιοσύνη για ιδιοτελείς σκοπούς αλλά η δικαιοσύνη δίνει απαντήσεις. Δεν γνωρίζω αν αυτεπαγγέλτως δικαιοσύνη στραφεί βάρος αυτών που δημιούργησαν τη φαρσοκωμωδία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μία κακή νομική τροφή από μία ακατάλληλη αστυνομική κουζίνα» δήλωσε ο συνήγορος Δημήτρης Κακόγιαννος ενώ ο δικηγόρος Επαμεινώνδας Παπαδέας υπογράμμισε ότι «Με μία κακή, πρόχειρη και κατασκευασμένη δικογραφία, η μητέρα δύο ανηλίκων βρίσκεται σήμερα προφυλακισμένη».

«Μετεβλήθη το αστυνομικό τμήμα ασφαλείας σε αστυνομικό τμήμα ανασφαλείας. Οδήγησαν δεκάδες ανθρώπους στην ταλαιπωρία με σοβαρές διώξεις χωρίς να έχουν οποιοδήποτε νομικό έρεισμα όπως βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές του ΥΠΟΙΚ. Κλείνουμε την εξής φραση: Ο μη γένοιτο επανάληψη αυτής της διωκτικής αυθαιρεσίας και αξίζει να τονίσουμε και την ευαισθησία των δικαστικών αρχών οι οποίες μέχρι σήμερα έκαναν άλματα στο κενό» υπογράμμισαν σε δηλώσεις του οι συνήγοροι Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας.