Ο γνωστός ενεχυροδανειστής ζητά να αφεθεί ελεύθερος

Ο γνωστός ενεχυροδανειστής ζητά να αφεθεί ελεύθερος

Στην αίτηση αποφυλάκισης αναφέρει αποφασισμένος να μηνύσει τους αστυνομικούς της υπόθεσης

Δυο μόλις εικοσιτετράωρα μετά την προφυλάκιση του ο γνωστός ενεχυροδανειστής ζητεί με αίτηση του να αφεθεί ελεύθερος.

Ο φερόμενος ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση της αποκαλούμενης «μαφίας του χρυσού» κατέθεσε αίτημα ζητώντας την αποφυλάκιση του, μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερους με όρους και τους 23 κατηγορούμενους οι οποίοι απολογήθηκαν χθες.

Στην αίτηση του ο κατηγορούμενος στρέφει τα πυρά του, για ακόμη μια φορά, σε βάρος των αστυνομικών που χειρίστηκαν την υπόθεση δηλώνοντας αποφασισμένος να καταθέσει σε βάρος τους μήνυση «για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν».

Ολόκληρο το αίτημα έχει ως εξής:

Πληροφορήθηκα ότι εχθές τόσο Εσείς όσο και η αρμόδια Εισαγγελέας επικοινωνήσατε με το Υπουργείο Οικονομικών και τις αρμόδιες υπηρεσίες που εφαρμόζουν τον Τελωνειακό Κώδικα και διαπιστώσατε την ανυπαρξία του βασικού εγκλήματος της λαθρεμπορίας, χωρίς το οποίο δεν υπάρχει ούτε το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης ούτε της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που αντιμετωπίζουν τις ίδιες με εμένα κατηγορίες.

Κατόπιν αυτού και προς αποφυγή της ειλημμένης αποφάσεώς μου να μηνύσω τους αστυνομικούς που επελήφθησαν της υπόθεσης για τη διάπραξη του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, διότι κατά την επιεικέστερη εκδοχή παραπλανήθηκαν, Σας καλούμε όπως εφαρμόσετε την διάταξη του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ., σύμφωνα με την οποία: «Αν στη διάρκεια της ανάκρισης προκύψει ότι δεν υπάρχει πλέον ο λόγος για τον οποίον διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση ή επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, μπορεί ο ανακριτής αυτεπαγγέλτως ή με πρόταση του εισαγγελέα να άρει αυτά τα μέτρα ή να υποβάλει στο συμβούλιο αίτηση για την άρση τους. Εναντίον αυτής της απόφασης ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει στο συμβούλιο των εφετών».

Δια τους λόγους αυτούς αιτούμαι: Όπως κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 286 παρ. 1 Κ.Π.Δ. αφεθώ ελεύθερος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...