Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος των αστυνομικών για το θάνατο Κωστόπουλου

Βαρύ κατηγορητήριο σε βάρος των αστυνομικών για το θάνατο Κωστόπουλου

«Οι ενέργειές σας συνδέονται με το θάνατο του Ζακ» αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο

Βαρύ είναι το κατηγορητήριο, που έχει συνταχθεί σε βάρος των τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι ενέργειες των αστυνομικών, την ώρα που φορούσαν χειροπέδες στον 33χρονο ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλαδστώνος, συνδέονται με το θάνατο του. Στο κατηγορητήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπογραμμίζεται ότι ένας από τους κατηγορούμενους κλώτσησε τον 33χρονο προκαλώντας του σοβαρή σωματική βλάβη. «Εσύ έπληξες (με κλωτσιά, με παρατεταμμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του) προκαλώντας σε αυτόν σωματική βλάβη η οποία ήταν αυξημένη, λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει» φέρεται να λέει το κατηγορητήριο.

Συνεχίζει δε αναφέροντας: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Τα βίντεο που καταγράφουν τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου ήταν αυτά που βοήθησαν τις αρμόδιες αρχές στην ταυτοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι θα απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι αστυνομικοί χαράσσουν, πλέον, την υπερασπιστική γραμμή την οποία θα ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του 33χρονου, υπογραμμίζοντας πως ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει.