Στις 12 Δεκεμβρίου η απολογία των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Στις 12 Δεκεμβρίου η απολογία των αστυνομικών για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου

Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν και ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους

Για την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου έλαβαν προθεσμία οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι καλούνται σε απολογία για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι οι αστυνομικοί που καταγράφονται σε βίντεο να περνούν χειροπέδες στον 33χρονο ακτιβιστή στον πεζόδρομο της οδού Γλαδστώνος και τώρα καλούνται να δώσουν εξηγήσεις κατηγορούμενοι για το κακούργημα  της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Το πρωί εμφανίστηκαν στον 23ο τακτικό ανακριτή έχοντας τη συμπαράσταση συνδικαλιστών συναδέλφων τους, ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για το περιεχόμενο της δικογραφίας και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν ενώ ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με το δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφεύγει.

Από την πλευρά της η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου αιτήθηκε την μετατροπή της κατηγορίας από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είναι εκείνος που θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση των δυο βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση που απολογήθηκαν για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης και αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.