Αρχηγός ΓΕΝ: Σε διαρκή ετοιμότητα ο Στόλος έναντι όποιας απειλής

Αρχηγός ΓΕΝ: Σε διαρκή ετοιμότητα ο Στόλος έναντι όποιας απειλής

Όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας, δηλώνει ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης

Σε διαρκή ετοιμότητα βρίσκεται ο Στόλος, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αποστολή του, την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης.

Με αφορμή την τουρκική προκλητικότητα, η οποία παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο εκτός από τον αέρα και στη θάλασσα, όσον αφορά στις μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πλοίων στο Αιγαίο από το 2009 εως τον Οκτώβριο του 2018, ο αρχηγός ΓΕΝ είπε, ότι «κάθε βράδυ γίνεται πόλεμος στο Αιγαίο», τονίζοντας ότι «όταν ξεμυτίσει ένας Τούρκος, θα βρει δίπλα του μία μονάδα μας».

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το 2009, οι μη αβλαβείς διελεύσεις τουρκικών πολεμικών πλοίων ήταν μόλις 90, το 2017 ανήλθαν σε 1998 και μέχρι φέτος τον Οκτώβριο τις 1.249. Υπενθυμίζεται, ότι το 2017 είχαν σημειωθεί 3.317 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και φέτος μέχρι τον Οκτώβριο είχαν ανέλθει σε 3.147.

Όσον αφορά στην επιχειρησιακή δραστηριότητα του Πολεμικού Ναυτικού σε καθημερινή βάση, το 46% αφορά σε εθνικές δραστηριότητες, το 25% σε επιχειρησιακή εκπαίδευση, το 24% σε διεθνείς υποχρεώσεις και το 5% αφορά σε δράσεις υπέρ τρίτων.

Παρακαλούμε περιμένετε ...