Θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους λόγω ψύχους ανοίγουν στην Αθήνα

Θερμαινόμενες αίθουσες για τους άστεγους λόγω ψύχους ανοίγουν στην Αθήνα

Από σήμερα το μεσημέρι ανοικτοί οι χώροι

Από τις 15.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, 30 Νοεμβρίου, θα είναι ανοικτές θερμαινόμενες αίθουσες του δήμου Αθηναίων προκειμένου οι άστεγοι να βρουν καταφύγιο από το ψύχος.

Η ΕΜΥ έχει προβλέψει χαμηλές θερμοκρασίες για σήμερα, ειδικά για τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες και ο μηχανισμός του δήμου της πόλης διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για ευάλωτες ομάδες, ενώ τις βραδινές ώρες θα πραγματοποιούνται επιτόπιες παρεμβάσεις στα σημεία που βρίσκονται άστεγοι.

Ο χώρος που προσφέρεται είναι στην οδό Σοφοκλέους, στον αριθμό 66, και θα παραμείνει ανοιχτός έως το βράδυ της Κυριακής 2 Δεκεμβρίου στις 23.00, εκτός εάν προκύψει νεότερο δελτίο για τον καιρό που θα δείχνει συνέχιση της κακοκαιρίας.

Υπό τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Αθηναίων, χθες το βράδυ η Δημοτική Αστυνομία μοίρασε κουβέρτες σε άστεγους σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε σημεία που υποδείχθηκαν από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν έκτακτα περιστατικά, όλο το 24ωρο οι τηλεφωνικές γραμμές 210 5246515 – 210 5246516 καθώς και ο τετραψήφιος τηλεφωνικός αριθμός του δήμου Αθηναίων 1595.