Έντονη χιονόπτωση στην κεντρική Ελλάδα

Έντονη χιονόπτωση στην κεντρική Ελλάδα

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Έντονη χιονόπτωση σημειώνεται τις τελευταίες ώρες στην κεντρική Ελλάδα, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου στη Μαγνησία τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας επιχειρούν διαρκώς, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο. Μιλώντας στο ΑΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη Δωροθέα, σημείωσε ότι από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν σε διάφορα σημεία.

Μεταξύ άλλων η κ. Κολυνδρίνη υποστήριξε, ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής, σημειώνοντας βέβαια, ότι είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ειδικά τις βραδινές ώρες που η πέφτει η θερμοκρασία. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού-Χανίων προς και από το χιονοδρομικό κέντρο και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στον επαρχιακό δρόμο Βόλου-Ζαγοράς και στον επαρχιακό δρόμο Χανίων-Δράκειας. Στην Ευρυτανία σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας Πολύζο Ζώη όλο το δίκτυο παραμένει καθαρό, με τα μοναδικά προβλήματα να εντοπίζονται στο δρόμο προς το ορεινό Κρίκελλο, όπου οι οδηγοί χρειάζεται να τοποθετήσουν αλυσίδες.

Πυκνά χιονίζει κατά διαστήματα και στη Ράχη Τυμφρηστού, όπου μέχρι και τη σήραγγα ενεργούν δύο οχήματα της Περιφέρειας κρατώντας το δρόμο ανοιχτό. Οι οδηγοί πάντως θα πρέπει να έχουν μαζί τους αλυσίδες, καθώς τις νυχτερινές ώρες αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες και ανάλογα με την ένταση των φαινομένων, μπορεί να χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οχήματα της Περιφέρειας τόσο στο 16ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Καρδίτσας, όπου ρίχνει χιονόνερο, όσο και στην εθνική οδό Θερμοπυλών-Ιτέας στο Μπράλο και στο 51ο χλμ. Ανοιχτός είναι και ο δρόμος προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, που δέχτηκε αρκετό χιόνι από το βράδυ της Τετάρτης, ωστόσο οι πίστες είναι κλειστές για χιονοδρομίες.