Απαγορευτικό στα πλοία σε Μυτιλήνη, Λαύριο, Ραφήνα

Απαγορευτικό στα πλοία σε Μυτιλήνη, Λαύριο, Ραφήνα

Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση δρομολογίων

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι έντασης έως και εννέα μποφόρ επικρατούν στο βόρειο Αιγαίο, με αποτέλεσμα το απαγορευτικό στα πλοία και προς το λιμάνι της Μυτιλήνης μέχρι και τις 12 σήμερα τα μεσάνυχτα.

Το απαγορευτικό σύμφωνα με το κεντρικό λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ισχύει εκτός και αν εξασθενήσουν οι άνεμοι και λήξει νωρίτερα. Στις 12 σήμερα το μεσημέρι έφτασε στη Μυτιλήνη το πλοίο από Πειραιά και Χίο που είχε αποπλεύσει τα μεσάνυχτα μετά τη λήξη της απεργίας των ναυτεργατών, ενώ στο λιμάνι της Καβάλας παραμένει λόγω των βόρειων ισχυρών ανέμων το πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο προς Λήμνο, Λέσβο και τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν  σε πολλές θαλάσσιες περιοχές στο Αιγαίο και φθάνουν κατά τόπους τα 9 και 10 μποφόρ, προκαλούν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, με απαγορευτικό στα πλοία και από τα λιμάνια της Αττικής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας από το λιμάνι του Πειραιά δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» για τις δυτικές Κυκλάδες ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τη Ραφήνα για Κυκλάδες. Σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Πρίνου Καβάλα-Θάσου, Κεραμωτής-Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.